Temaer
Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst
Her kan du finde de vigtigste covid-19 informationer, der har relevans for dig som forbruger. Vær opmærksom på, at der løbende kan ske ændringer i reglerne.
Senest opdateret 24.02.2022
Færre restriktioner pr. 1. februar 2022
Regeringen har på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen besluttet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom efter den 31. januar 2022. Det betyder, at langt de fleste restriktioner fjernes den 1. februar 2022.
Vi har samlet information om, hvilken betydning coronarestriktioner kan have for dig som forbruger, når du fx har købt flybillet, pakkerejse eller billet til et arrangement, som er blevet aflyst. Selvom nogle restriktioner er ophævet, kan de stadig være relevante, fordi dine rettigheder kan afhænge af, hvad der gjaldt ved aflysningen, eller dengang du indgik aftalen/købte produktet.
Artiklen er senest opdateret 24. februar 2022 og dækker de perioder, hvor regeringen har meldt ud, at særlige forhold gør sig gældende.
Vær dog opmærksom på, at der løbende kan ske ændringer i reglerne. Vi opdaterer siden, når reglerne er trådt i kraft.
Gode råd: Hvis du overvejer at købe en rejse
Undersøg aftalevilkårene for ombooking og refundering
Pakkerejser:
Hvis du overvejer at booke en rejse, så undersøg først og fremmest, hvad rejsearrangøren tilbyder ift. afbestilling og ombooking af rejsen. Hvis rejsearrangøren tilbyder gratis afbestilling og ombooking, så vær opmærksom på, om det står som et vilkår i aftalen, så du har det på skrift og kan dokumentere, hvad der er aftalt.
Du bør desuden, inden du bestiller rejsen, undersøge, hvad der kan være af indrejsekrav og restriktioner, fx karantænekrav, krav til test og vaccinationer, krav til indrejseformular mv. på rejsemålet.
Vær endvidere opmærksom på, at kravene til indrejse og øvrige restriktioner løbende kan blive ændret i de forskellige lande – også efter dit køb af rejsen.
Du kan eventuelt også tjekke hjemmesiden for det pågældende lands ambassade.
Hvis rejser til din feriedestination frarådes på bestillingstidspunktet, og de også frarådes, når du skal rejse, så kan det få betydning for dine muligheder for at få rejsen refunderet. Undersøg derfor, om rejsearrangøren også tilbyder gratis afbestilling/ombooking i den situation. Husk at få den oplysning på skrift.
Flyrejser:
Hvis du selv arrangerer ophold og transport, fx hotel og fly, kan du ikke være sikker på at få dine penge igen, hvis du vælger at aflyse rejsen på grund af rejserestriktionerne.
Selvom flybilletten og hotellet er købt på nettet, har du ikke en lovbestemt ret til at fortryde købet. Derfor kan du ikke som udgangspunkt få dine penge tilbage, medmindre flyselskabet eller hotellet selv aflyser.
Tjek, hvad flyselskabet og hotellet skriver i deres aftalevilkår. Så kan du se, om du senere kan afbestille eller ændre aftalen, og hvad det eventuelt vil koste.
Undersøg din rejseforsikringer
Har du en rejseforsikring, så tjek dens betingelser for afbestilling, og hvordan du i øvrigt vil være dækket på rejsemålet.
Hvis du køber en pakkerejse, kan du også købe en afbestillingsforsikring sammen med rejsen. Undersøg da, om den dækker, hvis der stadig er coronavirus, når du skal rejse.
Betal med et kort, der giver konkursdækning
Nogle kreditkortselskaber tilbyder, at du kan få tilbageført dine penge, hvis virksomheden, du har handlet med, fx rejsearrangøren, flyselskabet eller hotellet, går konkurs. Har du betalt med et internationalt kreditkort, fx Mastercard, Eurocard eller Visadelen af dit Visa/Dankort, kan du derfor være dækket i tilfælde af konkurs.
Krav om coronapas
Der er fortsat krav om coronapas for rejser til EU- og Schengenlande.
På coronasmitte.dk kan du læse mere om det europæiske coronapas
Udenrigsministeriets rejsevejledninger
Du kan se Udenrigsministeriets rejsevejledninger her. Hvis du har spørgsmål til Udenrigsministeriets rejsevejledninger eller rejseråd, kan du henvende dig til Udenrigsministeriets borgerservice.
Flyrejser
Hvis flyselskabet har aflyst dit fly, er udgangspunktet, at du kan vælge mellem at blive ombooket eller få pengene tilbage.
Du har ret til at få det fulde beløb for flybilletten tilbage. Det gælder også, hvis du har købt billetten hos en billetformidler i stedet for direkte hos flyselskabet. Hvis billetformidleren vil opkræve et gebyr for at refundere, anbefaler vi, at du forsøger at kontakte flyselskabet, som i sidste ende har ansvar for, at du får pengene tilbage.
Flyselskabet hæfter ikke for andre udgifter, du måtte have haft og har bestilt separat såsom hotel/overnatning, billeje m.m. Tjek evt. din rejseforsikring.
Vouchers og gavekort
I tilfælde, hvor flyet er blevet aflyst, tilbyder nogle flyselskaber, at du i stedet for ombookning/pengene tilbage kan få en voucher/gavekort til senere brug. Flyselskabet må gerne tilbyde dig en voucher/gavekort, men du kan selv vælge, om du ønsker den løsning. Før du tager imod, skal du være opmærksom på løbetiden, om der er knyttet særlige vilkår til brugen, og om det er realistisk, at du kan nå at bruge voucheren/gavekortet, inden den/det udløber. Som udgangspunkt gælder vouchere efter danske regler i 3 år, men der kan godt aftales en kortere tidsfrist, som ikke må være urimelig kort.
Du vil i nogle tilfælde kunne få udbetalt værdien på voucheren op til 1 år efter, at den er udløbet, jf. reglerne i betalingsloven. Det afgørende vil i den situation være, om voucheren er en såkaldt ikke-vederlagsfri elektronisk tjeneste, hvilket altid vil bero en konkret vurdering. Det kan desuden have betydning, hvor virksomheden er etableret, da der er tale om en dansk særregel. Det er Forbrugerombudsmanden, som i Danmark håndhæver reglerne på området.
Voucheren vil som udgangspunkt være en ikke-vederlagsfri elektronisk tjeneste, hvis den er:
- Elektronisk, fx kan aflæses elektronisk eller bruges på nettet eller via en app
- Udstedt mod betaling, fx hvis du direkte eller indirekte har betalt for tjenesten
- Kan bruges til at erhverve varer eller ydelser for
Hvis voucheren er en ikke-vederlagsfri elektronisk tjeneste, kan du få udbetalt værdien.
Der er flyselskaber, som selv tilbyder, at du kan få pengene tilbage, hvis du ikke når at bruge voucheren/gavekortet inden for løbetiden. Det er dog ikke nødvendigvis alle flyselskaber, som tilbyder den mulighed, så tjek det. Vær desuden opmærksom på, at voucheren/gavekortet kan være tabt, hvis flyselskabet går konkurs.
Flyet afgår planmæssigt, men du tager ikke afsted
Hvis flyet afgår planmæssigt, men du ikke tager afsted, har du som udgangspunkt ikke krav på at få dine penge for flybilletterne tilbage. Det gælder også, selvom Udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen. Dine muligheder for at ombooke eller få billetprisen vil blandt andet afhænge af billettypen, hvad der aftalt ved købet, og hvilke oplysninger du i øvrigt har fået fra flyselskabet. Uanset hvad kan du i visse tilfælde få nogle skatter og afgifter refunderet, hvis du selv aflyser.
Læs også mere hos Trafikstyrelsen
Kontakt evt. din bank
Hvis flyselskabet endnu ikke har tilbagebetalt dine penge for den aflyste rejse, og du har købt billetterne med et betalingskort, kan du prøve at kontakte din bank og gøre indsigelse mod kortbetalingen. Det er vigtigt, at du gør det hurtigst muligt, da der kan være korte frister.
Banken kan i nogle tilfælde tilbageføre dine penge, hvis du ikke har fået den ydelse, du har betalt for. Dine muligheder for at få pengene tilbage vil blandt andet afhænge af, hvad der står i kortbetingelserne.
Fly: Hvis du er ude på rejsen
Hvis Udenrigsministeriet ændrer sin rejsevejledning, mens du er afsted på rejsen, og fraråder rejser til det land, du er i, skal du følge Udenrigsministeriets råd.
Hvis dit fly bliver aflyst, mens du er afsted på rejsen, og du ønsker ombooking hurtigst muligt, skal flyselskabet være dig behjælpelig i ventetiden, fx ved at sørge for overnatning, hvis det er relevant.
Er dit fly blevet aflyst som følge af coronakrisen?
Trafikstyrelsen har den 22. juni 2020 meddelt, at de kan behandle klager over manglende refusion af flybilletter for både ud- og hjemrejse inden for EU i forbindelse med flyafgange, der er blevet aflyst grundet Covid-19.
Tidligere har styrelsen kun haft mulighed for at behandle krav om refusion for det aflyste fly, der skulle have fløjet fra Danmark, men ikke for et aflyst fly fra et andet EU-land til Danmark.
Du kan få behandlet din flyklage:
- hvis både din ud- og hjemrejse er blevet aflyst grundet Covid-19
- hvis din udrejse er aflyst, og hjemrejsen derfor ikke kan foretages
Det er en betingelse, at du har købt ud- og hjemrejsen under én samlet booking.
Hvis flybilletten er bestilt via en bookingside
Hvis du har bestilt flybilletter via en online bookingside, så er det en god idé at kontakte begge parter – både flyselskabet og bookingsiden - og gerne skriftligt.
Pakkerejser
Du kan se Udenrigsministeriets rejsevejledninger her. Hvis du har spørgsmål til Udenrigsministeriets rejsevejledninger eller rejseråd, kan du henvende dig til Udenrigsministeriets borgerservice.
Hvis rejsearrangøren aflyser
Hvis rejsearrangøren aflyser din rejse, eller hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til en destination, som du har en pakkerejse til, kan du få pengene tilbage for rejsen. Kontakt rejsearrangøren. Hvis du har betalt noget af ferien på forhånd som fx et depositum eller en rate, kan du få det beløb tilbage, som du indtil videre har betalt.
Det er dog ikke sikkert, at du kan få pengene tilbage for rejsen, hvis der blev frarådet rejser til destinationen, da du bestilte rejsen. Kontakt i første omgang arrangøren, og hør om dine muligheder.
Hvis du selv aflyser pakkerejsen
Hvis du har købt en pakkerejse og afbestiller på grund af fx indrejserestriktioner på rejsemålet, vil dine muligheder for at få hele rejsens pris tilbagebetalt afhænge af flere forhold. For eksempel hvor tæt på afrejsen, du afbestiller, om restriktionerne vil være gældende på rejsetidspunktet og omstændighederne omkring afbestillingen i øvrigt.
Vouchers og gavekort
Nogle rejsearrangører tilbyder, at du i stedet for at få pengene tilbage kan få en voucher/gavekort til senere brug. Rejsearrangøren må gerne tilbyde dig en voucher/gavekort, men du kan selv vælge, om du ønsker den løsning. Før du tager imod, skal du være opmærksom på løbetiden, og om det er realistisk, at du kan nå at bruge voucheren/gavekortet, inden den/det udløber. Som udgangspunkt gælder vouchere efter danske regler i 3 år, men der kan godt aftales en kortere tidsfrist, som ikke må være urimelig kort.
Du vil i nogle tilfælde kunne få udbetalt værdien på voucheren op til 1 år efter, at den er udløbet, jf. reglerne i betalingsloven. Det afgørende vil i den situation være, om voucheren er en såkaldt ikke-vederlagsfri elektronisk tjeneste, hvilket altid vil bero en konkret vurdering. Det kan desuden have betydning, hvor virksomheden er etableret, da der er tale om en dansk særregel. Det er Forbrugerombudsmanden, som i Danmark håndhæver reglerne på området.
Voucheren vil som udgangspunkt være en ikke-vederlagsfri elektronisk tjeneste, hvis den er:
- Elektronisk, fx kan aflæses elektronisk eller bruges på nettet eller via en app
- Udstedt mod betaling, fx hvis du direkte eller indirekte har betalt for tjenesten
- Kan bruges til at erhverve varer eller ydelser for
Hvis voucheren er en ikke-vederlagsfri elektronisk tjeneste, kan du få udbetalt værdien.
Pakkerejse: Hvis du er ude på rejsen
Hvis Udenrigsministeriet ændrer sin rejsevejledning, mens du er afsted på rejsen, og fraråder rejser til det land, du er i, så følg Udenrigsministeriets råd.
Hvis du har købt en pakkerejse, skal du desuden kontakte rejsearrangøren og følge rejsearrangørens anvisninger i forhold til hjemrejse. Rejsearrangøren er forpligtet til at få dig hjem fra rejsen. Hvis du ikke følger rejsearrangørens anvisninger, risikerer du selv at skulle betale for hjemrejsen.
FAKTABOKS: Politisk aftale om hjælp til rejsearrangører
Regeringen har den 12. maj 2020 indgået en politisk aftale om hjælp til rejsebranchen i lyset af coronakrisen.
Aftalen udvider Rejsegarantifondens dækningsområde til også at omfatte pakkerejser:
- der er afbrudt, annulleret eller afbestilt på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledning, hvori alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af udbredelsen af COVID-19, og
- som skulle have været påbegyndt i perioden omfattet af Udenrigsministeriets rejsevejledning frem til og med 10. maj 2020.
Hvis din rejse er aflyst og er omfattet af ovenstående dækningsområde, skal du kontakte rejsearrangøren, der via Rejsegarantifonden vil sikre, at du får dine penge tilbage.
Rejser til steder med indrejseforbud
Nogle lande har valgt at lave indrejseforbud for personer fra bestemte lande. For de lande gælder de samme regler som for de lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.
Hvis du har købt en rejse hos en pakkerejseudbyder, vil du være berettiget til at få tilbagebetalt rejsens pris.
Hvis du derimod har købt en flybillet separat, vil dine muligheder afhænge af, om flyselskabet har aflyst din afgang eller ej. Hvis flyselskabet har aflyst din afgang, kan du få pengene tilbage eller blive ombooket.
Hvis flyselskabet flyver, kan du som udgangspunkt ikke få penge tilbage eller blive ombooket, hvis du må opgive at tage afsted. Kontakt flyselskabet, og hør, om de tilbyder pengene tilbage eller ombooking som en service.
Tjek også din rejseforsikring, hvis du har sådan én.
Kontakt også dit forsikringsselskab
Kontakt også dit forsikringsselskab - både hvis du er afsted på rejsen eller endnu ikke er rejst. Vær opmærksom på, at din rejseforsikring kan være inkluderet i din almindelige indboforsikring, eller at dit betalingskort kan have en rejseforsikring tilknyttet.
Bus- eller togrejser til udlandet
Hvis du har købt en bus- eller togbillet til udlandet, men ikke ønsker at tage afsted, har du som udgangspunkt ikke krav på at få dine penge tilbage. Det gælder uanset, om Udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen. Dine muligheder for at ombooke eller få billetprisen refunderet kan dog afhænge af billettypen. Det er derfor en god idé at tjekke aftalevilkårene.
Hvis din afgang er aflyst, er udgangspunktet, at du kan vælge mellem at blive ombooket til en senere afgang eller at få pengene tilbage.
Nogle selskaber tilbyder en voucher/værdikupon i stedet for refundering. Før du tager imod, er det en god idé at undersøge vilkårene. Undersøg fx, hvor lang tid den gælder, og om det er til en tilsvarende rejse eller et bestemt beløb.
Bil- eller cykelleje mm. i udlandet
Hvis du har bestilt fx billeje, cykelleje eller andre rejseydelser på rejsen separat – det vil sige ikke som en del af en pakkerejse - men ikke kan komme afsted, vil du som udgangspunkt ikke have ret til at få pengene tilbage, medmindre det blev aftalt ved bestillingen, fx hvis det står i dine aftalevilkår.
Hvis det ikke er en del af aftalevilkårene, så kontakt også forsikringsselskabet, og hør, om dine udgifter til fx billejen er dækket af rejseforsikringen.
Indkvartering, fx hotel, ferielejlighed, sommerhus, feriecenter
Ferieophold i Danmark
Hvis feriestedet aflyser opholdet
Hvis feriecentret, hotellet mv. har aflyst dit ophold, er udgangspunktet, at du kan få dine penge eller et eventuelt depositum, du har betalt, tilbage. Vær dog opmærksom på, hvad der står i aftalen, som du accepterede, da du bookede opholdet. Fx kan feriestedet i aftalevilkårene have taget stilling til dine rettigheder i forbindelse med fx epidemier eller lignende. Om et sådant vilkår er rimeligt – og dermed gyldigt - vil afhænge af den konkrete situation.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anbefaler, at du kontakter udlejeren/hotellet/feriecentret, og at I sammen forsøger at finde en løsning.
Det er også en god idé at læse, hvad virksomheden selv skriver om coronavirus på sin hjemmeside.
Hvis du selv aflyser opholdet
Hvis du selv har aflyst opholdet eller er blevet forhindret i at komme frem, men feriestedet stadig holder åbent, kan du som udgangspunkt ikke få pengene tilbage. Dine muligheder for at afbestille opholdet vil derfor afhænge af, hvad du og virksomheden aftalte, da du bookede opholdet. Tjek, hvad virksomheden skriver om afbestilling i sine vilkår.
Hvis du og feriestedet ikke kan finde en løsning
Hvis du og feriestedet ikke kan blive enige om en løsning, har du flere muligheder:
- Hvis du har booket et campingophold, kan du kontakte Nævnenes Hus.
- Hvis du har booket sommerhus, kan du kontakte Ankenævnet for Feriehusudlejning.
- Hvis du har booket ophold på hotel eller feriecenter, kan du kontakte Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme.
Ferieophold i udlandet
Hvis feriestedet aflyser opholdet
Hvis campingpladsen, feriecentret, hotellet mv. aflyser opholdet, er udgangspunktet, at du kan få dine penge eller et eventuelt depositum, du har betalt, tilbage. Vær dog opmærksom på, hvad der står i aftalen, som du accepterede, da du bookede opholdet. Fx kan feriestedet i aftalevilkårene have taget stilling til dine rettigheder i forbindelse med fx epidemier eller lignende. Om et sådant vilkår er rimeligt – og dermed gyldigt - vil afhænge af den konkrete situation.
Hvis du selv aflyser opholdet
Hvis du selv aflyser opholdet eller er forhindret i at komme frem, men feriestedet, fx hotellet eller campingpladsen stadig holder åbent, kan du som udgangspunkt ikke få pengene tilbage. Dine muligheder for at afbestille opholdet vil derfor afhænge af, hvad du og virksomheden aftalte, da du bookede opholdet. Tjek derfor, hvad virksomheden skriver om afbestilling i de vilkår, som du accepterede ved bookingen.
Hvis du og feriestedet ikke kan blive enige om en løsning, kan du kontakte Forbruger Europa for vejledning.
Hvis hotellet er bestilt via en bookingside
Hvis du har bestilt hotel via en online bookingside, så er det en god idé at kontakte begge parter – både hotellet og bookingsiden - og gerne skriftligt.
Tjek også, om du har booket med en særlig afbestillingsret eller garanti. Det kan du læse mere om i bookingsidens vilkår.
Billetter til koncerter, teaterforestillinger eller andre arrangementer
Billetter til arrangementer i Danmark
Hvis arrangementet er blevet aflyst
Hvis det arrangement, du har købt billetter til, er blevet aflyst, vil dine muligheder for at få kompensation afhænge af, hvad der blev aftalt mellem dig og arrangøren, da du købte billetterne. Udgangspunktet er, at du kan vælge mellem at få pengene tilbage for billetten eller få billet til en anden dag. Arrangøren skal tilbagebetale pengene inden for rimelig tid. Hvad rimelig tid er, vil bero på en konkret vurdering af den enkelte situation.
Hvis du har købt billetten via en billetdistributør, skal du være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis har krav på at få billetgebyret, som du har betalt til billetdistributøren, tilbage, hvis arrangementet bliver aflyst, selvom du i øvrigt har krav på at få billetprisen refunderet. Du betaler billetgebyret til billetdistributøren for at reserve pladser til koncerten og få udstedt billetterne.
Hvis arrangøren rykker arrangementet til en ny dato, er udgangspunktet, at du kan få en billet til en anden dato eller pengene retur, hvis du ikke kan den pågældende dato, hvor arrangementet er rykket til. Dine muligheder for at få pengene tilbage kan dog afhænge af, hvad der konkret er aftalt om afholdelse af arrangementet.
Hvorvidt arrangøren hæfter for andet økonomisk tab, som du har lidt som følge af aflysningen, fx færgebilletter du har købt for at kunne komme til arrangementet, vil bero på en konkret vurdering, herunder om der er tale om force majeure, altså en situation arrangøren ikke er herre over, og som arrangøren dermed ikke vil skulle hæfte for.
Billetter til arrangementer i udlandet
Har du købt separate billetter – det vil sige ikke som en del af en pakkerejse - til fx en fodboldkamp eller en koncert i udlandet, der bliver aflyst som følge af conoravirus, vil du som udgangspunkt have krav på at få dine penge tilbage fra arrangøren.
Du skal dog være opmærksom på, at arrangøren i sine vilkår kan have taget forbehold for aflysninger fx som følge af sygdomme, ekstreme vejrforhold og lignende. Om et sådant forbehold er rimeligt – og dermed gyldigt, vil være en konkret vurdering.
Arrangøren hæfter ikke for andre eventuelle udgifter, fx tog- eller flybilletter, hotelophold mv., som du har bestilt separat.
Restauranter, festlokaler/telte, catering mm. - hvis festen er aflyst
Hvis du har måttet aflyse en planlagt fest
Hvis du har måttet aflyse en planlagt fest på grund af covid-19-restriktioner, vil det være en vurdering af netop dit konkrete tilfælde, som afgør, om du kan få dine penge eller et eventuelt depositum for fx leje af telt, festlokaler og catering, tilbage.
Det vil blandt andet afhænge af, om festen skulle holdes i perioden, hvor der var forbud mod større forsamlinger, eller hvor restauranter, caféer og andre spisesteder holdt lukket, hvad det er, du præcis har booket, og ikke mindst, hvad der står i aftalen, som du har indgået med udlejeren/cateringfirmaet/restauranten mv. Fx om aftalen indeholder en force majeure-bestemmelse, og om coronavirus er omfattet af sådan en bestemmelse.
Hvis du og virksomheden ikke kan finde en løsning, kan du kontakte:
Nyttige links
På coronasmitte.dk har de danske myndigheder samlet alle informationer om coronavirus/covid-19
Nummeret til de danske myndigheders fælles hotline: 70200233
Se rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet
Er dit fly eller rejse aflyst?
Er du virksomhed?
Hos Erhvervsstyrelsen kan du få et overblik over vejledning til virksomheder om coronavirus/covid-19
Hvis du som virksomhed har spørgsmål til coronavirus/covid-19, er der oprettet en særlig Hotline. Hotlinen vejleder som udgangspunkt ikke, men er behjælpelig med at henvise til rette myndighed.
Kontakt Hotlinen på 72200034
Tidligere udsendte pressemeddelelser:
- Forbrugere hæfter selv for udskudte fester (Udsendt den 24. februar 2022)
- Coronarestriktioner giver usikkerhed om rejser før afgang (Udsendt den 19. januar 2022)
- Guide: COVID-19-restriktioner og rettigheder på rejsen (Udsendt den 14. december 2021)
- Bank skulle ikke tilbageføre penge for aflyste rejser (Udsendt den 26. oktober 2021)
- Forbruger får penge tilbage for udskudt pakkerejse (Udsendt den 20. september 2021)
- Forbrugerklagenævnet afgør sager om aflyste flyrejser under corona (Udsendt den 16. august 2021)
- Danskere møder stadig indrejserestriktioner i udlandet (Udsendt den 1. juli 2021)
- Forbrugere vinder sager om aflyste rejser i forbindelse med corona (Udsendt den 17. juni 2021)
- Forbruger taber sag om coronaaflyst ophold i udlandet (Udsendt den 27. april 2021)
- FAKTA: Gode råd, hvis du overvejer at bestille rejse (Udsendt 20. april 2021)
- Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme afgør sager om coronaaflysninger (Udsendt 24. februar 2021)
- Forbruger taber sag om afbestilt konfirmationsfest (Udsendt 8. februar 2021)
- Forbrugere taber sager om coronaaflyst sommerhusleje (Udsendt 16. december 2020)
- Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort de første coronasager (Udsendt 9. december 2020)
- Guide: Her er dine rettigheder ved sommerens pakkerejser (Udsendt 25. juni 2020)
- Hvis smittefare aflyser dit arrangement (Udsendt 6. marts 2020)
- Smittefare på rejsen – dine rettigheder hvis arrangementet bliver aflyst (Udsendt 26. februar 2020)
- Coronavirus – er dit fly aflyst? (Udsendt 31. januar 2020)