Emner
Aftaler og abonnementer
Et abonnement er en aftale med fast og tilbagevendende betaling. Her får du gode råd til, hvad du skal overveje, inden du tegner et abonnement på fx fitness, mobil eller streaming.

Betalingsservice
Når du indgår en betalingsaftale med automatisk hævning på din konto, skal det klart fremgå, hvor meget og hvornår virksomheden må hæve på din konto. Læs mere om regninger og reglerne for Betalingsservice og andre faste, automatiske hævninger.
Ofte stillede spørgsmål
I mange tilfælde fortsætter et prøveabonnement som almindeligt abonnement, hvis du ikke opsiger det. Hvis du vælger at købe et prøveabonnement, fx tre blade til nedsat pris, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i aftalevilkårene. I mange tilfælde vil abonnementet løbe videre til almindelig pris, når prøveperioden er udløbet.
Når du melder dig ind i et fitnesscenter, kan du opsige abonnementet efter fem måneder med en måneds varsel til udgangen af en måned. Nogle fitnesscentre tilbyder dog abonnementer uden binding, hvor du typisk vil kunne opsige abonnementet med en måneds varsel til udgangen af en kalendermåned.
Du skal bevise, at du har opsagt aftalen, hvis der senere opstår strid om det. Det er derfor vigtigt, at du efterfølgende har beviser på, at du har forsøgt at få kontakt til virksomheden. Kontakt derfor virksomheden på en måde, hvor det kan være muligt at få en bekræftelse på din opsigelse. Gem en kopi af din opsigelse.
Undersøg desuden, om du har brugt den rigtige mailadresse, postadresse osv.
Når du har dokumentation for, at du har opsagt dit abonnement, kan du kontakte din bank og bede den om at stoppe fremtidige betalinger.
En udbyder af et abonnement må gerne tage gebyr for betalinger, der ikke går over PBS, hvis det står i abonnementsbetingelserne. Hvis virksomheden indfører gebyret, efter aftalen er indgået, skal du varsles om dette i rimelig tid, inden ændringen eller det nye gebyr får virkning, så du har mulighed for eventuelt at finde en anden udbyder.
Hvis du skylder penge eller ikke har betalt som aftalt, kan fitnesscentret sende sagen til inkasso. Hvis du er uenig om kravet, kan du indsende en klage, hvilket skal ske hurtigst muligt.
Før kravet sendes til inkasso, skal fitnesscentret oplyse dig om det og give dig en frist på 10 dage til at betale i.
Læs mere om reglerne for inkasso
Pressemeddelelser
Se alle pressemeddelelser-
Store prisforskelle på tandlæger i samme by
Tandlægepriser kan variere meget inden for samme bygrænse, viser stikprøveundersøgelse foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Forbrugere kan nemt selv undersøge på sundhed.dk, om de kan spare penge ved at bruge en anden tandlæge.
Læs mere
-
Ny podcast giver råd til forbrugerne
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lancerer podcasten ”Råd til forbrug”, som giver forbrugerne tips til deres hverdag. Allerede nu har vi offentliggjort episoder om bytte- og returret, køb af flybilletter samt planlægning af fester
Læs mere
-
Lejede sommerhuse kan byde på overraskelser
Vinteren er ovre, og mange søger til skærmen for at leje sommerhuset til sommerferien eller booke en skøn weekend i forårssolen. Langt de fleste ophold gennemføres uden problemer, men tidligere klagesager viser, at det er vigtigt at gøre sit forarbejde.
Læs mere