Skoler

Til lærere og undervisere: forbrug.dk i undervisningen

Er du lærer eller underviser? Her får du et overblik over indhold på forbrug.dk, som kan være relevant i undervisningen. Det er en vejledning og ikke et egentligt undervisningsmateriale.

Du kan bruge denne vejledning, hvis du eksempelvis underviser i erhvervsjura niveau C eller B på HHX eller EUX.

Hvad er forbrug.dk?

Forbrug.dk er den offentlige forbrugerportal, som giver én samlet indgang til uvildig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag forbrug.dk. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er en myndighed under Erhvervsministeriet

Rammen for forbrug.dk er at give brugbar forbrugerinformation før, under og efter en handel.

Forbrug.dk's opbygning

Indholdet på forbrug.dk er bygget op omkring artikler, quizzer, videoer og lister med ofte stillede spørgsmål. Herunder finder du et overblik over, hvordan indholdet er bygget op på forbrug.dk.

 

 • Emner

  Teksterne under 'Emner' gennemgår forbrugerrelevant lovgivning. Her tages udgangspunkt i specifikke emner såsom abonnementer, rejser, betaling og spam.

  Gå til 'Emner'

 • Regler

  Teksterne under 'Regler' gennemgår generelle forbrugerrettigheder såsom reklamationsretten og fortrydelsesretten.

  Gå til 'Regler'

 • Klagemuligheder og ankenævn

  Under 'Klagemuligheder' findes tekster om, hvordan man klager over en vare eller ydelse, og hvordan klagesystemet fungerer.

  Gå til 'Klagemuligheder'

 • Quizzer

  I quizzerne kan elever teste deres viden om eksempelvis markedsføringsloven, købeloven og reglerne for nethandel.

  Gå til 'Quizzer'

 • Videokanal

  Forbrug.dk har på videokanalen samlet små film og videoguides om forbrugerforhold. Videoerne gennemgår forskellig lovgivning.

  Gå til 'Videokanal'

 • Ofte stillede spørgsmål

  I vores FAQ findes en liste over svar på ofte stillede spørgsmål. Emnerne er eksempelvis abonnementer, reklamationsret, gavekort og betalinger.

  Gå til 'FAQ'

Temaer i undervisningen: relevant materiale på forbrug.dk

Herunder har vi samlet indhold på tværs af forbrug.dk og inddelt det i temaer. Indholdet består af artikler, quizzer, videoer og FAQ'er, der kan henvises til i undervisningen.

Andre relevante hjemmesider

Her har vi samlet en række hjemmesider, som kan være relevante i undervisningen. Hjemmesiderne er drevet og/eller udarbejdet af offentlige myndigheder.

Sidst opdateret 10.05.2023