Skip navigation

Midtjylland: Over 300.000 husstande kan vælge mellem flere bredbånds- og tv-udbydere

20. oktober 2020

Over 300.000 husstande i Midtjylland, som Eniig har lagt fibernet hos, får nu mulighed for at vælge mellem flere leverandører. Det sker, efter Eniig har åbnet sit net for konkurrenter. Åbningen sker desuden som følge af konkurrencemyndighedernes godkendelse af sammenlægningen af Eniig og SE.

Ryster du hofterne fredag aften til ”Vild med dans”? Synger du med på nationalsangen, når de rød-hvide drenge træder ind på græstæppet? Og tænker du over, hvad du betaler for at sidde i sofaen og se det?

For de 321.000 husstande i Midtjylland, som Eniig har lagt fibernet hos, er åbningen af selskabets net en anledning til at undersøge, om der findes en bedre eller billigere løsning på bredbånd og tv.

Hvor husstandene før kun har kunnet vælge Eniigs fiberbredbånd, der markedsføres som Waoo, kan de nu også vælge fiberbredbånd fra en række andre leverandører.

”Forbrugerne er ikke længere bundet til Eniigs produkter og priser og kan nu frit vælge mellem forskellige leverandører. Det er en god anledning til at tjekke, om den nuværende tv-pakke eller bredbåndsløsning er den rigtige. Ud over at få en bedre løsning vil forbrugerne med deres tjek kunne bidrage til at skærpe konkurrencen til gavn for samfundet i øvrigt,” siger Søren Bo Rasmussen, der er chef for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens fusionsenhed.

Muligheden for at vælge mellem andre leverandører er opstået, fordi Eniig har åbnet sit net for konkurrenter. Det sker blandt andet som følge af, at Konkurrencerådet skulle godkende Eniigs fusion med SE til det nye fælles selskab, Norlys.

”Når vi som konkurrencemyndighed griber ind i en fusion, så er det, fordi vi skal sikre, at konkurrencen ikke forværres, da det i sidste ende vil stille forbrugerne dårligere,” siger Søren Bo Rasmussen.

Uanset om du bor i Midtjylland eller er kunde hos Eniig, så er det altid en god idé at tjekke de forskellige tv- og bredbåndsselskabers tilbud. På den måde kan du finde det produkt, der svarer bedst til dit behov og budget.

Guide: Sådan skifter du tv- og bredbåndspakke

  • Afklar dine behov: Hvor stort et dataforbrug har du? Har du brug for ekstra tjenester, fx musiktjeneste?
  • Skab overblik over dine muligheder. Hvis du er blandt de 321.000 kunder i Midtjylland, som Eniig har lagt fibernet ud hos, har du allerede modtaget et brev fra Eniig Fiber med en liste over udbydere, du kan vælge imellem
  • Gå ind på de enkelte udbyderes hjemmesider, og sammenlign priser via linkene i brevet
  • Kontakt selskaberne via telefon eller mail
  • Spørg familie og venner om deres erfaringer på markedet
  • Hold øje med reklamer og medieomtale af produktet

For yderligere information:

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat: 41 71 50 98

KUNNE DU BRUGE SIDEN?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet