Ferie, rejser og transport

Køb af pakkerejser

Der gælder særlige regler for det, man kalder pakkerejser. En pakkerejse er, når du samtidig køber flere ydelser hos samme rejseudbyder, fx flyrejse og hotel.

Køb af pakkerejser

Særlige regler for pakkerejser

Pakkerejser er omfattet af en særlig lov, Lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer, der indeholder en række bestemmelser, der beskytter køberen især i tilfælde af mangler ved rejsen.

Når du har bestilt en pakkerejse, er du desuden omfattet af Rejsegarantifondens beskyttelse, hvis rejseudbyderen skulle gå konkurs.

Inden du køber en pakkerejse, skal du have at vide, at du er ved at købe en pakkerejse, og hvilke rettigheder du derfor har, fx at du er beskyttet i tilfælde af, at rejseudbyderen går konkurs.

Gå til rejsegarantifonden.dk

Du skal have oplyst, hvornår og hvor længe du er på rejsemålet. Er der flere rejsemål, skal du have oplysninger om tidspunkt og varighed for hvert rejsemål. Du skal have oplysninger om de transportmidler, der bruges på rejsen, både hvad angår type og karakter. Rejseruten skal desuden være beskrevet. Er der mellemlandinger eller skift af transportmiddel, skal det oplyses, hvor og hvornår det sker, og hvor længe en eventuel mellemlanding vil vare.

Du skal have oplyst rejsens samlede pris. Prisen skal være inklusive alle afgifter og tillæg, som du skal betale. Prisen for mulige tilkøb, som fx enkeltværelse, balkon, bad og havudsigt, skal også oplyses.

Du skal have en række oplysninger om indkvarteringsstedet – fx beliggenhed, væsentlige faciliteter, om det er lejlighed eller hotel, og hotellets kategori, fx antal stjerner, rejsebureauets egen kategorisering af hotellet (fx stjerner/symboler) samt hotellets kategori i forhold til reglerne i det land, du skal rejse til. Bliver nogle af rejseydelserne leveret som en del af en gruppe, skal du have oplysninger om det, og – hvis det er muligt – hvor stor gruppen er. Du skal også have oplysninger om, hvilket sprog guiden evt. taler, hvis en guidet tur indgår i aftalen. Du skal også have oplyst, hvilke måltider der er inkluderet. Du skal desuden have oplysninger om rejsens egnethed for bevægelseshæmmede.

Reglerne for afbestilling af rejsen og din mulighed for at tegne en afbestillingsforsikring skal være beskrevet.

Gennemføres rejsen kun, hvis der er et bestemt antal tilmeldte, skal det oplyses. Du skal vide, hvornår du senest får meddelelse om aflysning.

Du skal have oplysning om rejseudbyderens navn, telefonnummer og mailadresse, før du bestiller rejsen.

Du skal også have oplysninger om din mulighed for eller forpligtelse til at tegne en rejseforsikring, der kan dække udgifter til fx hjemtransport i tilfælde af sygdom eller ulykke, hvis den offentlige sygesikring ikke dækker.

Det skal fremgå, at oplysninger i brochurer og lignende er bindende for sælgeren, medmindre han, inden aftalen er i stand, har meddelt dig, at der er ændringer i rejsetilbuddet.

Quiz om nethandel og rejser

Tag quizzen

Klager over pakkerejser

Hvis du vil klage over din pakkerejse, skal du først henvende dig til rejseselskabet. Hvis I ikke kan blive enige om en løsning, kan du tage sagen videre til Pakkerejse-Ankenævnet.

Læs mere på Pakkerejse-Ankenævnets hjemmeside