Skip navigation

Priser og tilskud hos tandlægen

Tandlægebesøg med fx en tandrensning har faste priser. Større tandbehandlinger kan derimod svinge meget i pris. Der er tilskud til tandlægebesøg.

Mange af de mest almindelige tandbehandlinger har faste priser. Det gælder blandt andet regelmæssige tandeftersyn, tandrensning og røntgenbilleder hos en privatpraktiserende tandlæge.

Du kan se de faste priser på tandlægeydelser med tilskud her

Der er også behandlinger, hvor den enkelte tandlæge sætter sin egen pris. I hovedreglen er det de mindre hyppige og større tandbehandlinger. Prisen kan svinge meget fra tandlæge til tandlæge.

Du kan søge på tandlæger i din region eller kommune og sammenligne tandlægernes priser på sundhed.dk

Spørg til den forventede pris for behandlingen, inden tandlægen går i gang. Hvis beløbet er over 2.500 kr., skal tandlægen tilbyde dig et skriftligt prisoverslag. De 2.500 kr. er forbrugerens andel af prisen - dvs. minus evt. tilskud fra sygesikringen.

Husk altid at overveje, om prisen er det eneste, som har betydning for dit valg af tandlæge. Tillid til tandlægen, kvaliteten af arbejdet, geografien og muligheden for opfølgende behandlinger kan også være væsentlige.

Tilskud til tandlægebesøg

Fra du er fyldt 18 år, skal du betale for at gå til tandlæge. Dit gule sygesikringsbevis giver dig ret til tilskud til en række af de mest almindelige tandlægebehandlinger. Det drejer sig bl.a. om tandeftersyn, tandrensninger og røntgenbilleder.

Tilskuddets størrelse afhænger af din alder, og hvilken type behandling du skal have.

Du kan se, hvilke ydelser der giver tilskud, og hvor stort tilskuddet er på sundhed.dk

Derudover skal tandlægen inddele alle patienter i en rød, gul eller grøn kategori. Blandt andet vil tandlægen se på, om du har aktive sygdomme i munden. Rød giver ret til flest tilskud og grøn til færrest.

Du kan læse mere om rød-gul-grøn-ordningen her

Vær opmærksom på, at langt de fleste danskere er i den såkaldte sikringsgruppe 1. Det har betydning for, hvilke behandlinger du kan få tilskud til. Du kan se din sikringsgruppe på forsiden af dit sygesikringsbevis.

Du kan tage dit tilskud med, hvis du vælger en tandlæge i udlandet. Landet skal blot være et EØS-land (EU, Norge, Island og Liechtenstein). Alle behandlinger, der udløser tilskud hos en dansk tandlæge, berettiger også til tilskud, hvis du bruger en udenlandsk tandlæge. I Danmark bliver tilskuddet automatisk fratrukket din regning, inden du betaler. Vælger du at blive behandlet i udlandet, skal du selv ansøge om at få tilskudsbeløbet refunderet efterfølgende.

Tænder og forsikringer

Medlemmer af den private sygeforsikring "Danmark" har ofte mulighed for at få yderligere tilskud til tandlægebehandlinger - oven i tilskuddet fra den gule sygesikring.

Se mere på "Danmarks" hjemmeside

Du kan også tegne en forsikring hos Dansk Tandforsikring.

Læs mere om dine muligheder på Dansk Tandforsikrings hjemmeside

Frit valg af tandlæge

Du kan frit vælge tandlæge. Skal du have en større behandling, så få tilbud fra flere tandlæger. Vælger du tandlæge i udlandet (EØS), kan du få dit tilskud med.

Det er en god idé at undersøge markedet engang imellem og finde ud af, om du har den tandlæge, du helst vil have. Det er især ved større behandlinger en god idé at få tilbud fra mere end en tandlæge.

Du kan nemt sammenligne priser på tandlægebehandlinger og finde den tandlæge, der ligger nærmest dig, på sundhed.dk. Husk dog, at du kan have ønsker til andet end pris og adresse. Tillid til tandlægen, kvaliteten af arbejdet og muligheden for opfølgende behandling kan også være væsentlige.

5 gode råd om valg af tandlæge

Find en tandlæge du har tillid til

Det er meget vigtigt at have tillid til sin tandlæge og føle sig tryg. Men glem ikke at tjekke, hvad andre tandlæger tilbyder, inden du beslutter dig.

Tjek prisen hos forskellige tandlæger

Der kan være mange penge at spare på tandlægebesøg. Sammenlign priser fra flere tandlæger, inden du beslutter dig for en tandlæge. Se tandlægepriser på sundhed.dk. Husk jævnligt at undersøge, om din tandlæge stadig er den bedste for dig.

Få altid flere tilbud, når du skal have en større tandbehandling

Hvis du har brug for en tandbehandling til over 2.500 kr., er tandlægen forpligtet til at tilbyde dig skriftligt prisoverslag. Få prisoverslag hos flere forskellige tandlæger. Der kan være store beløb at spare. Samtidig kan det være værdifuldt at få en anden tandlæges vurdering af, hvad der skal laves.

Tjek evt. udenlandske tandlæger

Du kan altid tage de tilskud, som du er berettiget til i Danmark med til EØS-lande (EU, Norge, Island og Liechtenstein). Du kan læse mere om valg af tandlæge i udlandet ved at klikke på link øverst til højre på siden.

Klag, hvis det går galt

Langt de fleste tandbehandlinger ender med et godt resultat, men enkelte gange går det galt. Du kan klage i op til to år efter behandlingen. Læs mere om, hvordan du klager over tandlægen.

Sidst opdateret 14.01.2022

KUNNE DU BRUGE SIDEN?