Skip navigation

Telefonsælgere: Nej Tak

Telefonsalg er som udgangspunkt forbudt, undtagen for få produkter. Tilmeld dig Robinsonlisten for at stoppe telefonsælgere og undgå reklameopkald.

Telefonsalg er som udgangspunkt forbudt i Danmark, medmindre du selv udtrykkeligt har bedt om at blive kontaktet. 

Det er virksomheden, som skal kunne dokumentere, at den har indhentet et personligt samtykke fra dig til at blive kontaktet, fx via en konkurrence på nettet. Kan den ikke det, vil opkaldet som udgangspunkt være ulovligt

Få undtagelser

Der er nogle få undtagelser, hvor sælgeren godt må kontakte dig over telefonen for at sælge noget. Det drejer sig om salg af:

  • Abonnementer på aviser, ugeblade og tidsskrifter
  • Bøger
  • Forsikringer
  • Abonnement på redningstjenester og sygetransport

Vil du undgå alle former for telefonsalg, kan du tilmelde dig Robinsonlisten.

Læs mere om Robinsonlisten

Har du fx tegnet et avisabonnement over telefonen, skal du være opmærksom på, at du har 14 dages fortrydelsesret.

Har du købt noget af en telefonsælger?

Køber du noget af en telefonsælger, som har kontaktet dig uden dit samtykke, er du ikke bundet, hvis du gerne vil ud af aftalen. Vent ikke for længe med at klage over købet. Går der for lang tid, kan aftalen blive bindende.

Har du betalt for produktet, kan du derfor kontakte virksomheden og gøre krav på at få dine penge igen. Husk på, at produktet i så fald også skal tilbageleveres til virksomheden.

Nej tak til telefonsalg og reklamer fra bestemte virksomheder

Er det kun et par enkelte virksomheder, du ikke ønsker opkald fra, kan du kontakte dem og meddele, at du ikke ønsker flere opkald i fremtiden. Det er en god idé at gøre det skriftligt, fx via mail. Så har du dokumentation for, at du har kontaktet dem.

Virksomheden er forpligtet til at respektere dit valg, uanset om du meddeler det skriftligt eller mundtligt. Virksomheden må ikke tage betaling for at notere, at du ikke vil have flere henvendelser.

Afmeldingen skal gælde straks, uanset om du står på Robinsonlisten eller ej, og du kan klage til Forbrugerombudsmanden, hvis du alligevel får breve eller opkald fra virksomheden.

Hvis du vil klage til Forbrugerombudsmanden, kan det være nødvendigt, at du også sender en mail eller et brev til virksomheden, så du kan dokumentere, at du har frabedt dig reklamebreve og opkald. 

Test din viden om spam og telefonsalg:

Sidst opdateret 31.07.2019

Kunne du bruge siden?

ARTIKLER:

ANDRE EMNER:


nyhedsbrevFå ny viden om forbrugerområdet
- tilmeld dig vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter