Leje af feriehus

Skal du tilbringe ferien i et sommerhus, du har lejet, så er der nogle ting, som det er vigtigt, at du har styr på, før du skriver under på lejekontrakten.

Når du har fundet det hus, du gerne vil leje, skal du tjekke, om huset lever op til dine konkrete behov. Skal det fx være i ét plan og uden trapper, skal det være røgfrit, og må man have sin hund med. Du skal også tjekke, om der er sovepladser nok til alle gæster, om rengøring er inkluderet i prisen, og om du selv skal have sengetøj og håndklæder med.

Lejeaftale

Hvis du lejer huset igennem et bureau, så tjek på hjemmesiden, hvilke aftalevilkår du skriver under på.

De fleste steder skal man betale en del af lejen, når man bestiller feriehuset. Resten skal som regel betales i god tid i forvejen, før ferieopholdet begynder.

Efter ferieopholdet skal du betale for dit forbrug af el, vand, brænde m.m., hvis det ikke er inkluderet i prisen.

Du bør tjekke, om dine forsikringer dækker eventuelle skader på huset. Hvis ikke, kan du som regel tegne en ekstra forsikring hos bureauet, du lejer huset af. Her kan du også tegne en afbestillingsforsikring. Dermed kan feriehuset afbestilles mod en erstatning til udlejeren. Størrelsen på erstatningen vil afhænge af, hvor sent du afbestiller huset.

Tjek huset ved ankomsten

Du skal straks tjekke, om alt er, som det skal være, når du ankommer til feriehuset. Hvis der er noget galt, skal du klage med det samme, så udlejeren har mulighed for at rette op på manglerne. Det kan fx være mangelfuld rengøring eller defekt indbo eller hårde hvidevarer.

Hvis huset ikke lever op til dine forventninger, skal du også klage hurtigst muligt.
Hvis ikke udlejeren umiddelbart kan eller vil gøre noget for at afhjælpe de mangler, du klager over, bør du klage skriftligt. 

Sidst opdateret 20.12.2018

Kunne du bruge siden?


nyhedsbrevHold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter