Skip navigation

Prut om prisen

Det kræver lidt forarbejde at prutte om prisen. Du vil stå stærkere, hvis du på forhånd har viden om priser på produktet eller ydelsen, du vil købe.

Prut om prisen

Det kræver ikke meget at tjekke priser på nettet. Der er mange prisportaler, hvor du kan sammenligne priser.

Du kan også tjekke priser på det samme produkt i et par butikker. Find den medarbejder i butikken, der er i stand til at give dig rabat.

Har du fundet den rette sælger, så forhør dig om produktet. Sig, at du har set det til en billigere pris. Nævn i hvilken butik eller hvor på nettet. Med din viden om prisniveauet har du som udgangspunkt et godt kort på hånden.

Sæt et budget

Gør dig tanker om, hvor meget du har sat af til den vare, du vil forhandle prisen ned på. Koster vaskemaskinen fx 4200 kr., og har du hjemmefra gjort dig klart, at du har et budget på 4000 kr., vil du kunne være mere rolig og overbevisende i din dialog med sælgeren. Fortæl ham gerne, hvad du havde forestillet dig at bruge. Spørg ham, om det er et problem, han kan hjælpe dig med.

Har varen en fejl?

Står du i butikken og finder en bluse, hvor en knap er røget, eller en cykel med en ridse i lakken, kan du prøve at få et afslag i prisen. Fortæl venligt sælgeren, at du har fundet den her vare, du godt kunne tænke dig. Spørg, om der er mulighed for, at du kan få den billigere.

Er der udsalg?

Er der udsalg i butikken, og køber du både varer, der er nedsat, og nogle, der ikke er, kan du prøve at høre sælgeren, om der kan ”smitte lidt udsalg af” på de varer, der ikke er nedsat. Har der lige været udsalg ugen før, kan du også prøve at høre, om du stadig kan være så heldig at få den rabat.

Tjek prisen hos flere forhandlere

Det er altid en god idé at tjekke priserne hos andre forhandlere hjemmefra. Så ved du, hvad markedsprisen er på et produkt. Endnu bedre er det, hvis du har fundet fx tre forskellige forhandlere af det produkt, du gerne vil prutte om. Det vil give dig sikkerhed og ro at vide, at du - hvis det ikke lykkes at nå til enighed om en god pris - kan gå et andet sted hen og købe varen.

Kan du få flere varer med i prisen?

Er sælgeren i første omgang afvisende over for dit forslag om at gå ned i pris, kan du spørge, om du kan få flere varer med i dit køb. De fleste køber jo fx også lygter eller en cykelkurv, når de køber cykel. Her kan der måske samlet set være penge at spare.

Sidst opdateret 04.08.2021

KUNNE DU BRUGE SIDEN?