Skip navigation

Gaming og pengespil

Køber du og downloader spil på nettet? Så læs mere om, hvad du skal være opmærksom på.

spil

Gaming

Hvis du køber og downloader spil på nettet, skal du først og fremmest være sikker på, hvem du handler med.

Du bør fx tjekke virksomhedens fysisk adresse, mailadresse, telefonnummer, CVR-nummer (Det Centrale Virksomhedsregister) mm. 

Betal dine spil med betalingskort. Hvis spillet ikke dukker op, kan banken føre pengene tilbage på din konto.

Vær opmærksom på, om der kan tilkøbes yderligere effekter til spillet. De bliver som regel betalt med det betalingskort, du brugte, da du købte spillet, og som er knyttet til din konto hos spilvirksomheden. Det kan derfor være svært at overskue, hvor mange penge du bruger på spillet.

Det kan også være svært at håndtere de mulige tilkøb for børn. Læs mere om børn og køb af apps.

Som udgangspunkt har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler på nettet i EU.
Men når du køber digitalt indhold, så kan din fortrydelsesret ophøre, når du begynder at downloade spillet. Fortrydelsesretten bortfalder dog kun, hvis du har givet samtykke til at begynde at downloade, og at du mister din fortrydelsesret, når downloading begynder.

Hvis spillet ikke virker, når du har downloadet det, skal du først og fremmest kontakte netbutikken. Kan I ikke blive enige, kan du gå videre med din klage til Center for Klageløsning. For at Center for Klageløsning kan behandle din klage, skal spillet have kostet mere end 1.050 kroner.

Læs mere om det offentlige forbrugerklagesystem

Har du købt spillet i en netbutik, som hører hjemme i et andet EU-land, Island eller Norge – men ikke i Danmark – kan du kontakte Forbruger Europa for hjælp og vejledning.

Læs mere hos Forbruger Europa

Spil om penge

Spillesider skal have tilladelse fra Spillemyndigheden, der er en styrelse under Skatteministeriet, til at udbyde onlinespil i Danmark, hvor der spilles om penge. Det kan fx være kasinospil (poker, gevinstgivende spilleautomater, roulette osv.). En tilladelse gælder for indtil fem år ad gangen.

På forsiden af spiludbyderens hjemmeside vil det fremgå, om spillesiden har en tilladelse fra og er under tilsyn af Spillemyndigheden.

Læs mere på Spillemyndighedens hjemmeside

  • Personlige oplysninger ved spil på nettet

Du skal typisk give en række personlige oplysninger, når du opretter en spilkonto på nettet, fx navn, adresse og CPR-nummer. Vær altid ekstra varsom med at afgive personlige oplysninger, før du har tjekket, om spiludbyderen har en tilladelse fra Spillemyndigheden.

På flere spillesider skal du som udgangspunkt logge ind med dit CPR-nummer og Nem-ID, når du vil spille. Lovgivningen på spilleområdet kræver, at spiludbyderne skal kunne hente oplysninger om deres kunders identitet.

Spillesiden skal behandle dine personlige oplysninger fortroligt.

  • Spil på nettet og aftalevilkår

Læs aftalevilkårene grundigt igennem, før du deltager i et spil på nettet. Spillesiden skal på en let tilgængelig måde oplyse dig om alle relevante forhold ved spillet.

Ønsker spillesiden at ændre i vilkårene, skal den oplyse dig om det i god tid.

  • Kredit

Spillesiden må ikke lade dig spille på kredit.

  • Markedsføring af spil

Spilleloven stiller krav til, hvordan spillesiden markedsfører sine spil. Blandt andet må gevinstchancen ikke fremstå som om, den er større, end den faktisk er.

Markedsføringen skal fremstille spil som et underholdningstilbud, og den må ikke være målrettet børn og unge under 18 år.

Spillesider, der ikke har en tilladelse fra Spillemyndigheden, må ikke markedsføre sig i Danmark.

  • Markedsføring af bonus ved spil på nettet

Hvis spillesiden tilbyder spilleren en bonus for deltagelse i spil, skal alle vilkår være oplyst på en klar og tydelig måde i umiddelbar tilknytning til tilbuddet. Udbetaling af en bonus til spilleren skal ske uden videre, når vilkårene er opfyldt. Spilleren skal have minimum

60 dage til at opfylde eventuelle vilkår tilknyttet til udbetalingen af en bonus.

  • Ingen fortrydelsesret ved spil om penge på nettet

Du har ingen fortrydelsesret, når der er tale om spil om penge på nettet.

  • Skat og spillegevinster

Du skal i nogle tilfælde betale skat, hvis du vinder i et spil på nettet.

På skat.dk kan du læse mere om, hvornår din gevinst er skattepligtig.

  • Klager over spil om penge på nettet

Spiludbydere er forpligtet til at behandle klager fra spillere vedrørende udbud af spil.

Kan I ikke blive enige, har du følgende klagemuligheder:

Du kan klage til Center for Klageløsning, hvis du har betalt mere end 1.050 kroner i forbindelse med spillet.

Center for Klageløsning kan behandle klager over spillesider, som henvender sig til danske forbrugere. Det kan fx være, at spillesiden er på dansk, og at du har betalt i danske kroner.

Du kan kontakte Forbruger Europa for råd og vejledning, hvis der er tale om en spilleside, som hører hjemme i et andet EU-land, Island eller Norge

Du kan også kontakte Forbrugerombudsmanden

Du kan ikke klage til Spillemyndigheden, som fører tilsyn med spilmarkedet i Danmark. Du kan dog altid henvende dig til Spillemyndigheden, hvis en spiludbyder ikke overholder spilleloven eller de regler, som er fastsat i medfør af loven.

Læs mere om klager over spiludbydere på Spillemyndighedens hjemmeside.

Gratis spil

Nogle hjemmesider reklamerer med gratis spil, hvor man kan vinde store præmier og gratis gaver. Men ofte følger der et abonnement med, som kan koste dig dyrt.

Tjek derfor virksomheden grundigt først. Hører den hjemme i EU, Island eller Norge, så skal den give dig en række oplysninger som adresse og mail. Vær selv varsom med at give dine personlige oplysninger fx i forbindelse med at oprette en konto.

Læs betingelserne grundigt. Hvis du vælger at melde dig til, så hold øje med, om der uretmæssigt bliver trukket penge på din konto.

Overvej også grundigt, om du vil give de personlige oplysninger til spillesiden, som den beder om. Fx dit CPR-nummer og navn og adresse.

Du bør også være opmærksom på, hvordan spillesiden markedsfører sig. Overvej grundigt, om du overhovedet vil spille om penge.

Sidst opdateret 20.05.2021

KUNNE DU BRUGE SIDEN?