Gavekort i julegave

Giver du gavekort i julegave, så vær opmærksom på, at gavekort forældes tre år efter, de er udstedt, medmindre der er aftalt en anden tidsfrist.

Er der aftalt en kortere frist, må den ikke være urimelig kort. Der gælder de samme regler for tilgodebeviser.

Der findes ingen fast regel for, hvor kort fristen må være. Som udgangspunkt skal fristens længde være rimelig i den aktuelle situation. Hvis en sælger nægter at indløse et gavekort eller tilgodebevis, der er udløbet, inden den almindelige tre-årige forældelse, har du mulighed for at klage til Center for Klageløsning.

Der er dog en forudsætning, at Center for Klageløsning kan behandle en klage over den vare eller ydelse, du havde tænkt at bruge kortet til.

Læs mere om Center for Klageløsning

Gavekort til en bestemt ydelse

Nogle butikker udsteder gavekort til noget ganske bestemt, fx en ansigtsbehandling til en bestemt værdi.

Der kan være en forholdsvis kort tidsfrist, fx seks måneder, på ansigtsbehandlingen, men gavekortet som betalingsmiddel skal fortsat være gyldigt i en rimelig periode.

Hvis du ikke får udført ansigtsbehandlingen inden udløbet af fristen, kan den erhvervsdrivende forlange, at du betaler ekstra, hvis du senere ønsker behandlingen, og prisen i mellemtiden er steget.

5 gode råd: Gavekort i julegave

  • Overvej, om et gavekort er den rigtige gave. Et gavekort skal bruges hurtigst muligt, da pengene kan være tabt, hvis butikken lukker, går konkurs eller får ny ejer, inden kortet bliver brugt.
  • Vær opmærksom på, hvor lang gyldighed gavekortet har. Et gavekort har en gyldighed på tre år, medmindre der er aftalt en kortere frist. Hvis der aftales en kortere tidsfrist, må den ikke være urimelig kort.
  • Sørg for, at gavekortets gyldighed er tilpas lang, så modtageren reelt kan nå at få det brugt.
  • Undersøg, om gavekortet kan indløses til kontanter, hvis modtageren ikke bryder sig om varerne i butikken. Som udgangspunkt kan man ikke få pengene udbetalt, så få det skrevet på kortet, hvis butikken lover dig det.
  • Tænk over, om butikken ligger i nærheden af, hvor modtageren kommer til daglig eller et sted, hvor modtageren nemt kan bruge gavekortet. Mange gavekort bliver ikke indløst, fordi de er for besværlige at bruge og bliver glemt eller bliver væk.

Kunne du bruge siden?

ARTIKLER:

ANDRE EMNER:


Hold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

Gør som mere end 15.000 danskere
- følg os på Facebook

Få aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter