Skip navigation

Ofte stillede spørgsmål om Brexit - fødevarer og lægemidler

Storbritannien er ikke længere en del af EU efter Brexit. Hvis du efter Brexit rejser fra Storbritannien til Danmark, vil det ikke længere være lovligt at indføre animalske produkter, fx kød, til privat brug.

Skal du rejse fra Danmark til Storbritannien efter Brexit, er det endnu ikke fastlagt, om du må tage nogen former for fødevarer med.

Læs mere hos Fødevarestyrelsen

Svaret er skrevet med udgangspunkt i et Brexit uden en aftale, fordi det er situationen, som ventes at få størst effekt for forbrugerne.

Hvis Storbritannien forlader EU uden en udtrædelsesaftale (et såkaldt hard Brexit), vil Storbritannien blive betragtet som et tredjeland (et land uden for EU). Dermed gælder der umiddelbart samme regler for Storbritannien som for alle andre lande uden for EU.

Efter et hard Brexit vil det være forbudt for privatpersoner at få tilsendt håndkøbslægemidler eller receptpligtige lægemidler fra Storbritannien.

Det gælder også, selvom du har bestilt lægemidlerne på nettet inden datoen for Brexit.

Hvis du rejser til Danmark fra Storbritannien med lægemidler i bagagen, vil det efter Brexit kun være muligt at tage lægemidler med til tre måneders forbrug. Bemærk, at der er andre betingelser, der skal overholdes for, at det er lovligt at indrejse med lægemidler, herunder at lægemidlerne skal være til personlig brug. 

Du kan læse mere om reglerne for indførsel af lægemidler hos Lægemiddelstyrelsen.

Svaret er skrevet med udgangspunkt i et Brexit uden en aftale, fordi det er situationen, som ventes at få størst effekt for forbrugerne.

Vil du vide mere?

Synes du, at der mangler et spørgsmål på listen, er du velkommen til at kontakte os på webmaster@kfst.dk.

Har du konkrete spørgsmål til dine forbrugerrettigheder efter Brexit, kan du kontakte Forbruger Europa.

Kunne du bruge siden?


nyhedsbrevFå ny viden om forbrugerområdet
- tilmeld dig vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter