Skolefoto

Skolefotografering er en fast del af det at gå i skole. Men hvilke regler gælder, når dit barn skal have taget skolefotos? Læs mere om skolefoto her.

Skolefoto

Du husker det nok fra din egen skoletid: Fotografen kom én gang om året forbi skolen og tog skolefotos, som du og dine klassekammerater efterfølgende byttede med hinanden.

Skolefotografering fungerer stadig i bedste velgående. Men hvilke regler gælder, når dit barn er blevet fotograferet?

Tilbud på skolefotos

Der er forskel på, om du siger ja til, at dit barn bliver fotograferet, eller om du siger ja til tilbud om køb af billederne. De to tilbud må ikke kunne forveksles, og det skal tydeligt fremgå, hvad du siger ja til. Selvom du har sagt ja til, at dit barn skal fotograferes, har du stadig ret til at sige nej tak til at købe billederne, når du ser dem på nettet eller modtager dem med posten.

Køb af skolefotos

Du skal aktivt acceptere tilbuddet om at købe billederne, for at aftalen er gældende, ex via en fysisk underskrift, tilbagemelding per mail eller ved aktivt tilvalg på en hjemmeside.

Fortrydelsesret på skolefotos

Du har 14 dages fortrydelsesret fra den dag, du modtager dine skolefotos. Det er fotografens ansvar, at du modtager billederne – ikke barnets. Det vil sige, at hvis billederne ligger i dit barns taske i dagevis, før du ser dem, så løber fortrydelsesretten først fra den dag, hvor du opdager billederne i barnets taske.

Fotografen skal oplyse dig om vilkårene for betaling og levering, og om hvordan du bruger din fortrydelsesret.

Giver fotografen dig mulighed for at se skolefoto på en hjemmeside, kan du normalt ikke fortryde dit køb, når du først har valgt, hvilke billeder du ønsker. Fotografen skal dog før bestillingen tydeligt oplyse dig om, at du mister din fortrydelsesret, hvis du gennemfører bestillingen, og det skal du give samtykke til.

Sidst opdateret 19.02.2018

Kunne du bruge siden?

Læs mere om fortrydelsesret:

ANDRE EMNER:


nyhedsbrevHold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter