Skip navigation

Konfirmation og blå mandag

Læs mere om arrangementer på blå mandag. Se også, hvad dine rettigheder er, hvis konfirmationsgaven skal byttes, eller du har fået et gavekort.

Konfirmation blå mandag

Arrangementer på blå mandag

Skal du købe et blå mandag-arrangement over nettet til din klasse fx bowling med en burgermenu bagefter? Så skal du være opmærksom på, at det ikke er muligt at fortryde købet, medmindre andet er aftalt. 

Køber du arrangementet over nettet, kan du ikke bryde aftalen. Du skal være opmærksom på, at det kan arrangøren heller ikke. Der er tale om en bindende aftale. Det betyder, at arrangøren skal levere den oplevelse eller den vare, der er bestilt.

Prisen kan derfor ikke ændres. Arrangøren kan fx ikke undskylde ændringen i arrangementet med, at der var tale om en skrivefejl på hjemmesiden. Den forklaring kan kun bruges, hvis fejlen er helt åbenlys for alle, fx hvis der står, at entré og turpas til Tivoli koster 1 kr.

Når arrangementet til jeres blå mandag er valgt og indkøbt, er det vigtigt at få hele aftalen på skrift. På den måde står man stærkere, hvis arrangementet udvikler sig anderledes end forventet.

Sker det uheldige, at arrangøren ikke kan levere varen, kan det betyde et afslag i prisen eller alle pengene retur. Husk at klage til arrangøren med det samme, hvis du ikke får det produkt, I har aftalt.

For at afgøre om pengene kan gives helt eller delvist tilbage, skal man se på, om det er hovedformålet med arrangementet, eller om det er en detalje ved arrangementet, der ikke bliver som aftalt.

Har du fx købt en bowlingtur til klassen på blå mandag, og viser det sig, at I ikke kan få de aftalte bowlingtimer, kan I få alle pengene tilbage.

Er der derimod tale om, at drikkevarerne efter bowlingtimerne ikke kan leveres, kan I få et nedslag i prisen.

Gode råd til konfirmander:

  • Husk at gemme din bon i to år. Du kan få brug for den, hvis du skal klage over varen.
  • Husk at få brugt dine gavekort fra konfirmationen. Gavekort forældes efter tre år, men butikken har ret til at fastsætte en kortere frist. Den må dog ikke være urimelig kort.
  • Har du fået et elektronisk gavekort, kan du som udgangspunkt forlange at få pengene retur, hvis butikken ikke har noget, du kan lide, eller hvis tidsfristen er ved at udløbe. Du kan få værdien af gavekortet udbetalt i gavekortets gyldighedsperiode og i op til et år efter, at gavekortet er udløbet. 
  • Der er ikke fortrydelses- eller ombytningsret på det, du køber i en fysisk butik, medmindre du har aftalt det med butikken. 
  • Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler på nettet
  • Der er altid to års reklamationsret, hvis der er noget galt med det, du har købt. 
  • Når du er under 18 år, må du ikke på egen hånd købe på kredit eller tegne abonnementer.

Sidst opdateret 12.03.2021

KUNNE DU BRUGE SIDEN?