Skip navigation

Tv-pakker - gebyrer, bindingsperioder og klager

Inden du tegner et abonnement på en tv-pakke, er der nogle forhold, som er gode at være opmærksom på, fx gebyrer, bindingsperioder og andre vilkår for abonnementet.

tv-abonnementer

Bindingsperioder

Du vil typisk kunne opsige dit tv-pakke-abonnement efter fem måneder med en måneds varsel til udgangen af en måned. Nogle udbydere tilbyder dog abonnementer uden binding. Vurdér, om det er vigtigt for dig, at du kan opsige aftalen inden for de første seks måneder.

Ekstraudstyr

Når du bestiller din tv-pakke, kan der komme udgifter til modtageudstyr oven i prisen. I nogle tilfælde indgår leje af modtageudstyr i den samlede pris. I andre tilfælde skal du selv købe udstyret. Undersøg, om det er tilfældet, inden du skriver under på aftalen.

Ændrer prisen sig?

Bestiller du en tv-pakke på kampagnetilbud, kan prisen typisk ændre sig efter nogle måneder. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om det også er gældende for dit abonnement.

Gebyrer og afgifter

Der kan komme gebyrer og afgifter oven i den månedlige abonnementspris. 

Nogle udbydere opkræver endvidere et såkaldt betalings-/administrations-/faktureringsgebyr for at administrere dine betalinger. Størrelsen af gebyret afhænger af, om du modtager regningen som en faktura, eller om du betaler via betalingsservice.

Klager over tv-pakker

Når du vil klage over en tv-pakke, er der forskellige muligheder afhængig af, hvad du vil klage over. Du skal dog altid først klage til den virksomhed, du har indgået aftalen med.

  • Hvis du vil klage over dit abonnement på en tv-pakke, fx aftalevilkår eller bindingsperiode, kan Center for Klageløsning i mange tilfælde hjælpe dig:

Gå til Center for Klageløsning

  • Hvis du vil klage over din antenneforening eller fællesantenne, kan Center for Klageløsning normalt ikke hjælpe dig. I stedet må du gå til en advokat. I første omgang kan du kontakte en advokat hos den gratis advokatvagt.

Se en liste over advokatvagten

  • Hvis du vil klage over programmer, programvirksomhed og reklamer, kan du se en vejledning på Kulturministeriets hjemmeside:

Gå til Kulturministeriet

Sidst opdateret 26.01.2022 

KUNNE DU BRUGE SIDEN?