Skip navigation

Dating på nettet – det skal du være opmærksom på

Læs betingelserne, før du tilmelder dig dating på nettet. Du risikerer at binde dig til et abonnement, som du har svært ved at komme ud af igen.

netdating

Det er vigtigt, at du læser datingsidens aftalevilkår grundigt igennem, inden du tegner et abonnement på dating på nettet.

Undersøg blandt andet, hvor lang tid du binder dig, og hvordan du opsiger abonnementet igen. Kan du ikke finde tydelig information om fx bindingsperioden, prisen og fristen for at opsige abonnemenet, så vær varsom med at tilmelde dig datingsiden.

Har du tegnet et prøveabonnement på dating på nettet, så vær derfor særligt opmærksom på, om aftalen med datingsiden automatisk fortsætter efter prøveperioden, så du er bundet af aftalen, indtil du selv opsiger den.

Tjek også, om du tilmelder dig Betalingsservice, og hold løbende øje med din konto

Undersøg desuden, om du accepterer at modtage reklamemateriale og nyhedsbreve, når du tilmelder dig datingsiden

Gem en kopi af aftalen, så du senere kan se, hvad du har bundet dig til. Tag eventuelt et screendump af aftalen

Dine billeder på datingsiden

Vær opmærksom på, om du afgiver rettighederne til de billeder, du uploader på din profil på datingsiden. Du kan risikere, at der står i aftalevilkårene, at datingsiden må bruge billederne i deres markedsføring.

Tjek andres erfaringer med datingsiden

Det er også en god idé at søge på nettet efter andre brugeres erfaringer med datingsiden.

Der har bl.a. været eksempler på forbrugere, der efter at have oprettet en gratis profil på en datingside skulle opgradere til et betalt medlemskab for at kunne læse beskeder fra andre brugere. Beskederne viste sig imidlertid at være autogenererede, og derfor ønskede forbrugerne at opsige abonnementet igen. Hvad de ikke vidste, var, at de ved at tage datingprofilen aktivt i brug, det vil sige ved at læse beskederne, fraskrev sig deres fortrydelsesret. Nu blev de så bundet til abonnementet.

Der har også været eksempler på, at forbrugernes datingprofil pludselig figurerer på flere sites, fordi ejeren af sitet af markedsføringshensyn har flere sites med forskellige navne. Eller at forbrugere, der har takket ja til et gratis abonnement i få dage, pludseligt er blevet bundet til et fast abonnement, uden at de er blevet oplyst om det. 

Hvem står bag datingsiden?

Selvom datingsiden er på dansk, og adressen ender på .dk, behøver det ikke at høre hjemme i Danmark. Det vil have betydning for dine muligheder for at klage.  

Dating på nettet - fortrydelsesret

Som udgangspunkt har du 14 dages fortrydelsesret, når du tegner et abonnement på dating på nettet eller over din mobiltelefon. Du kan dog give dit samtykke til, at fortrydelsesretten bortfalder, inden fristen udløber.

Vær opmærksom på, at fortrydelsesretten regnes i hele dage. Hvis du afgiver din bestilling fx mandag den 1., har du en frist til og med mandag den 15. Falder den sidste dag på en helligdag, en lørdag, grundlovsdag, den 24. december eller den 31. december, udløber fristen den følgende hverdag.

Hos Forbruger Europa kan du læse mere om fortrydelsesretten, når du tegner et abonnement på dating.

Opsigelse af dit abonnement på dating

Vil du opsige dit abonnement på dating, er det ikke tilstrækkeligt blot at stoppe betalingen. Hvis du gør det, vil abonnementet løbe videre, men uden du betaler for det. Det kan senere give problemer med rykkergebyrer og inkasso. 

Der er ingen formkrav til, hvordan du skal opsige dit abonnement, men datingsiden kan anbefale en måde i sine vilkår.

På Nethandel #heltsikkert kan du læse mere om, hvad der gælder for abonnementer

Klager over datingsiden

  • Opdager du, at datingsiden fortsætter med at hæve penge, efter du har opsagt dit abonnement på dating, skal du straks kontakte datingsiden.
  • Kan du ikke få løst problemerne ved at henvende dig til datingsiden, kan du klage til Center for Klageløsning, hvis der er tale om et dansk firma, og hvis abonnementet har kostet mere end 1.050 kroner.
  • Er datingsiden hjemmehørende i et af de andre EU-lande, Norge eller Island, kan du henvende dig til Forbruger Europa.
  • Bliver de billeder, du har uploadet på din profil, misbrugt til markedsføring, så kontakt i første omgang datingsiden. Kan I ikke finde en løsning, kan du kontakte Forbrugerombudsmanden.

Sidst opdateret 06.05.2021 

KUNNE DU BRUGE SIDEN?