Fitness - binding og opsigelse

Tjek, om der er et bestemt opsigelsesvarsel eller andre betingelser, du skal overholde, før du kan opsige dit abonnement på fitness. Læs mere om opsigelse og binding.

Dit fitnessabonnement er en løbende aftale og kan opsiges efter 5 måneder med 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Du vil altså være bundet af aftalen i mindst 6-7 måneder afhængig af, hvornår på måneden aftalen er indgået.

Nogle fitnesscentre tilbyder dog abonnementer uden binding. Du vil typisk kunne opsige et abonnement uden binding med en måneds varsel til udgangen af en kalendermåned.

Det vil som udgangspunkt være det, der står i aftalevilkårene, der gælder.

Opsigelse af dit abonnement på fitness

Når du tegner et abonnement på fitness, er det en god idé at undersøge, hvordan du opsiger det. Tjek, om der er et bestemt opsigelsesvarsel eller andre betingelser, du skal overholde, før du kan opsige abonnementet.

Er der ikke aftalt andet, er der ingen formkrav til, hvordan du skal opsige dit abonnement. I princippet kan du ringe, sende en mail eller brev, som det passer dig. Du skal dog være opmærksom på, at det er dig, der skal bevise, at du har opsagt aftalen, hvis der senere opstår strid om det.

I yderste konsekvens skal du ikke alene bevise, at du har opsagt aftalen. Du skal også bevise, at opsigelsen er nået frem til fitnesscentret. Den mest sikre metode vil derfor være at sende et anbefalet brev. I praksis vil det normalt ikke være nødvendigt straks at bruge penge på et anbefalet brev. Hvis du fx opsiger per mail og får svar tilbage fra fitnesscentret, er alt i orden.

Det er kun, hvis fitnesscentret ikke reagerer på din opsigelse, eller hvis sagen er meget vigtig for dig, at det sikreste er at sende et anbefalet brev.

Fremgår det af aftalen, at den kan opsiges telefonisk, kan fitnesscentret ikke senere forlange, at du fremlægger skriftlig dokumentation for, at du har opsagt abonnementet.

Gebyrer på opsigelse

Fitnesscentret må som udgangspunkt ikke opkræve et gebyr, for at du kan opsige dit abonnement, hvis det sker efter 6 måneder.

Opfylder fitnesscentret ikke aftalen

Opfylder fitnesscentret ikke sin del af aftalen, sætter det fx prisen på abonnementet op uden varsel, kan du, afhængig af omstændighederne, komme ud af aftalen, uanset hvad der er aftalt af bindingstider og opsigelsesvarsler.

Tilbagebetaling ved udmeldelse af fitnesscentret

Har du betalt for en periode, der ligger efter, at du rettidigt har opsagt dit abonnement, skal fitnesscentret straks betale pengene tilbage for denne periode.

Problemer med fitnessabonnementet

Opstår der problemer omkring dit abonnement, er det som udgangspunkt fitnesscentret, der skal bevise, at du har tegnet abonnementet. Til gengæld skal du bevise, at du har meldt dig ud.

Er du utilfreds med dit abonnement, skal du endvidere kunne bevise, at du har klaget til fitnesscentret.

Du bør derfor altid sikre dig, at du har skriftlig dokumentation for, at du har sendt din opsigelse eller din klage.

Er oplysningerne i fitnesscentrets annonce eller aftalen uklare, og er der opstået uenighed mellem dig og fitnesscentret, vil annoncen/aftalen normalt blive fortolket, så den er mest fordelagtig for dig.

Sidst opdateret 19.02.2018 

Kunne du bruge siden?

ARTIKLER:

ANDRE EMNER:


nyhedsbrevHold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 15.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter