Foreninger og udlejere må ikke binde beboerne til tv-signal

Regler, der trådte i kraft 1. juli 2016, betyder, at din forening eller udlejer ikke længere kan forlange, at du betaler til og modtager den fælles tv-forsyning.

Det betyder, at du selv kan vælge den tv-leverandør, du ønsker. Du skal dog være opmærksom på, at foreningen eller udlejeren stadig kan vælge, hvilken leverandør der skal levere tv i fællesantenneanlægget.

Hvis du ønsker en anden leverandør, kan du i langt de fleste tilfælde ikke benytte foreningens kabler. Du skal derfor selv sørge for modtageforhold, fx en parabol, stueantenne eller bredbånd.

Bredbånd

Mange foreninger og udlejere leverer desuden bredbånd til beboerne.
De nye regler gælder ikke for bredbånd, men det må ikke være et krav for at modtage bredbånd, at du også modtager tv-signal.

Kontrakt og vedtægter

Selvom det fremgår af din lejekontrakt eller foreningens vedtægter, at beboerne skal være tilsluttet den fælles tv-forsyning, vil det ikke længere gælde.

Overgangsordninger

Loven træder i kraft den 1. juli 2016, men den vil i mange tilfælde først få effekt senere. Det skyldes, at mange foreninger og udlejere har indgået længerevarende aftale med en tv-leverandør, der ikke umiddelbart kan opsiges.

Gamle anlæg

For nogle anlægstyper – såkaldte sløjfeanlæg – er det ikke teknisk muligt, at koble enkelte beboer af antenneanlægget. Reglerne træder først i kraft 1. januar 2018 for denne type anlæg.

 

Kunne du bruge siden?

ARTIKLER:

ANDRE EMNER:


Hold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

Gør som mere end 15.000 danskere
- følg os på Facebook

Få aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter