Skip navigation

Sager om krympet og misfarvet tøj på årets første Firmatjek

15. februar 2019

Tre vaskerier er blandt de syv firmaer på årets første Firmatjek. Forbrugerne havde klaget til Forbrugerklagenævnet over, at deres tøj var krympet og misfarvet efter rensebehandlingen. Firmatjek er Nævnenes Hus’ liste over virksomheder, som ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser.

Tre vaskerier på Firmatjek

Tre vaskerier er endt på Firmatjek. I en af sagerne havde forbrugeren indleveret sit sofabetræk til rens, men da hun fik det tilbage, var det krympet. Forbrugerklagenævnet afgjorde, at renseriet var ansvarlig for forbrugerens tab og fastsatte skønsmæssigt erstatningen til 2.500 kroner. I de andre to sager havde forbrugerne klaget over henholdsvis en brudekjole, der var krympet, og en jakke, der var blevet misfarvet efter rens. Også i de sager vurderede Forbrugerklagenævnet, at forbrugerne havde krav på erstatning. Ingen af de tre renserier har efterlevet afgørelserne.

Batteri på el-cykel lukkede ned

Omkring 10 måneder efter købet af en el-cykel klagede forbrugeren over, at cyklens motor ikke virkede. Cykelforhandleren reparerede el-cyklen, men cirka fire måneder senere klagede forbrugeren igen, fordi batteriet kun kunne køre 12-15 kilometer på en opladning. Forbrugerklagenævnets sagkyndige udtalte, at batteriet lukkede ned efter cirka 20 minutters brug, sandsynligvis på grund af en materiale- eller fabrikationsfejl. I Forbrugerklagenævnet fik forbrugeren medhold i, at hun havde ret til at hæve købet af el-cyklen. Cykelforhandleren har endnu ikke efterlevet afgørelsen.

Bilforhandler stod bag annonce på Den Blå Avis

En forbruger købte en havetraktor på Den Blå Avis. Kort tid efter klagede forbrugeren til sælgeren over, at havetraktoren var ældre, end der stod i annoncen, at trækkraften ikke svarede til det forventelige, og at hydrostaten (gearkassen) var defekt. Sælgeren, som også var bilforhandler, afviste klagen med, at købet af havetraktoren var indgået med ham privat. Forbrugerklagenævnet vurderede, at sælgeren var erhvervsdrivende, fordi annoncerne på Den Blå Avis havde karakter af, at der ikke kun var tale om rent privat salg, og fordi sælgeren aldrig havde brugt havetraktoren selv. Forbrugeren fik medhold i, at han kunne hæve købet og få tilbagebetalt købesummen på 11.500 kr. Bilforhandleren har endnu ikke efterlevet afgørelsen.  

Jylland:

Fyn:

Sjælland og øerne:

I 2019 er der offentliggjort 7 sager på Firmatjek.

Pr. 15. februar 2019 er der 31 sager på Firmatjek

Firmatjek blev offentliggjort første gang den 27. maj 2004.

Se hvilke virksomheder, der er på Firmatjek

Læs betingelserne for at være på Firmatjek

For yderligere information:

Kontakt Nævnenes Hus, Forbruger & Erhverv: 72 40 58 11

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk. Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat: 41 71 50 98

Kunne du bruge siden?


nyhedsbrevHold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter