Øvrige nyheder

Guide: Undgå faldgruberne ved køb af årets sommerferie

Billetkøb, der ikke kan fortrydes, og særlige afbestillingsregler for pakkerejser. Der er mange ting at være opmærksom på, når du bestiller årets sommerferie. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet de gode råd.

Denne pressemeddelelse er udsendt den 24. april 2019.


Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen informerer på den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, uvildigt om regler og rettigheder på forbrugerområdet.

På forbrug.dk kan du blandt andet finde viden om dine rettigheder, når du bestiller flybilletter eller booker hotelophold eller feriehus til årets sommerferie.

En af de ting, du skal være opmærksom på, når du bestiller årets sommerferie, er, om det er muligt at fortryde købet. Normalt kan du fortryde køb på nettet, men flybilletter, hotelophold, leje af feriehuse og billetter til kulturelle oplevelser er undtaget den lovpligtige fortrydelsesret,

siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann og tilføjer:

Før du trykker ”bestil", er det altid en god idé at tjekke aftalevilkårene. Tjek fx, om du eksempelvis kan afbestille feriehuset mod, at du betaler en procentdel af lejen, eller om sælgeren tilbyder, at du kan annullere flybilletten eller ændre den for eksempel mod betaling af et gebyr.

Har du købt en pakkerejse, gælder der særlige regler, hvis du fortryder købet.

Er pakkerejsen købt hos et dansk rejsebureau, kan du afbestille rejsen mod, at du betaler et gebyr. Du kan læse mere om det i rejsebureauets afbestillingsregler,

siger Susanne Aamann.

Netop rejser og billetter til oplevelser, fx teater og koncerter, er blandt de varegrupper, som flest danskere køber på nettet. I 2018 købte 66 procent af dem, der har handlet på nettet, et rejseprodukt mod 55 procent i 2011. 68 procent købte i 2018 teater- og koncertbilletter på nettet. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan du læse mere om:

For yderligere information:

Kontakt pressesekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på telefon 41 71 50 98