Ejer hæftede for ødelagt gulv efter opløsning af firma

11. oktober 2018

Oktober måneds Firmatjek byder blandt andet på sager om et revnet gulv, et fitnessabonnement, der blev indgået over telefon, og en skæv bordplade. Firmatjek er Nævnenes Hus’ liste med virksomheder, som ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser.

Ejer hæftede for gæld

En forbruger ønskede at hæve sit køb af et plankegulv, fordi der var ridser i gulvet og en plet, der ikke kunne fjernes. Gulvfirmaet blev imidlertid opløst ved erklæring jf. selskabslovens § 216, og derefter hæftede ejeren for den eksisterende gæld. Sagen endte i Forbrugerklagenævnet, hvor den sagkyndige vurderede, at fejlene på gulvet skyldtes en fabrikationsfejl. Forbrugeren kunne derfor hæve købet og få købesummen på 33.148,31 kroner tilbagebetalt fra ejeren. Ejeren har endnu ikke efterlevet afgørelsen.

Fitnessabonnement kunne fortrydes

Forbrugeren indgik over telefon en aftale om køb af et fitnessforløb til 5.000 kroner. En uge efter skrev forbrugeren til virksomheden og fortrød købet. Forbrugerklagenævnet vurderede, at forbrugeren kunne fortryde fitnessabonnementet, fordi aftalen var indgået over telefon, og at det derfor var fjernsalg. Nævnet lagde desuden vægt på, at forbrugeren havde fortrudt købet, inden leveringen var begyndt, og at produktet ikke var særligt tilpasset forbrugeren. Firmaet har endnu ikke tilbagebetalt pengene til forbrugeren.

Forbruger fik ikke udgifter til advokat dækket

I den tredje sag ønskede forbrugeren at hæve købet af et bord, fordi plankerne var skæve og forskudte fra hinanden. Forbrugerklagenævnet vurderede, at firmaet ikke havde afhjulpet fejlen på bordet inden for rimelig tid, og at forbrugeren derfor kunne hæve købet. I forbindelse med sagen havde forbrugeren kontaktet en advokat for at få hjælp til at inddrive pengene, men nævnet vurderede, at hun ikke kunne få sine udgifter til advokaten dækket. Firmaet har endnu ikke tilbagetalt pengene for bordet.

Jylland:

Fyn:

Sjælland og øerne:

I 2018 er der offentliggjort 30 sager på Firmatjek.

Pr. 11. oktober 2018 er der 35 sager på Firmatjek

Firmatjek blev offentliggjort første gang den 27. maj 2004.

Se hvilke virksomheder, der er på Firmatjek

Læs betingelserne for at være på Firmatjek

For yderligere information:

Kontakt Nævnenes Hus, Forbruger & Erhverv: 72 40 58 11

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk. Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat: 41 71 50 98

Kunne du bruge siden?


nyhedsbrevHold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter