Skip navigation

Vi smider penge væk på internetforbindelsen

15. februar 2017

Bemærk: Pressemeddelelse er korrigeret 23. februar 2017 149 kroner i spildte penge, som ligeså godt kunne være kommet et velgørende formål til gode. Det er, hvad en familie i Odense C. betaler ekstra om måneden ved at vælge den dyreste internetudbyder frem for den billigste. Det viser et pristjek fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

En familie med to voksne og et barn, der bor Odense C og har valgt områdets dyreste bredbåndsselskab, kan på seks måneder spare 576 kroner blot ved at skifte udbyder. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

Besparelsen ved at skifte fra dyreste til billigste selskab er 47 procent eller i gennemsnit 149 kroner om måneden set over en periode på seks måneder. Priserne svinger fra 166 til 315 kroner i gennemsnit om måneden og dækker over en hastighed på omkring 20 MB.

Undersøgelsen sammenligner ikke upload-hastigheder eller andre services, som udbyderne måtte inkludere eller tilbyde.

”Der er store forskelle i priserne på et abonnement, der dækker en bestemt families behov for internet. Meget taler for, at der vil være noget at komme efter, hvis man giver sit abonnement et tjek.” siger Niels C. Beier, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Fiber, kobber eller trådløst? Det er adressen, der afgør, hvilke forbindelser du kan vælge mellem. Derudover skal du vurdere, hvilken hastighed du har brug for. Dit behov afhænger af, hvor mange I er om at dele forbindelsen, om I har brug for at kunne se film i høj kvalitet med videre.

Hold også øje med, om abonnementet kræver særligt udstyr, som du skal tilkøbe, og hvordan du kan opsige det igen.

”Vi ved fra tidligere undersøgelser, at forbrugerne har svært at sammenligne bredbåndsprodukter. Nogle udbydere giver for eksempel de første måneder gratis eller billigere og nogle tilbyder pakkeløsninger med telefoni og tv-kanaler. Det er med til at gøre det svært at gennemskue, hvad der bedst kan betale sig,” siger Niels C. Beier

”Som forbruger kommer du længst ved at kende dit behov og finde det produkt, der bedst og billigst matcher. Markedet ændrer sig hele tiden, så man må gentage øvelsen med jævne mellemrum,”  forsætter han.

Wilke har indhentet priser til undersøgelsen fra i alt syv selskaber, der tilbyder bredbånd til testfamilien, der bor på Sadolinsgade i Odense C. Priserne er indsamlet i 25-27. oktober 2016.

Illustration: Bredbånd

Tjekliste når du vælger internetudbyder:

  •  Hvor hurtigt internet har du behov for? På tjekditnet.dk kan du se udbydere, der leverer bredbånd til din adresse
  • Tjek om der er gevinst ved at samle flere tjenester, fx bredbånd og mobiltelefoni?
  • Hvad koster oprettelsen, og skal du selv betale eventuelt udstyr?
  • Hvilke tjenester kan udbyderen ellers tilbyde, og hvad koster de?
  • Tjek, hvilke udgifter der i øvrigt kan opkræves, fx gebyrer.
  • Tjek hvordan og hvornår du kan opsige abonnementet, skal du fx sende udstyr tilbage, og koster det dig noget?

For yderligere information: 

Kontakt pressesekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på telefon 41 71 50 98. 

Sidst opdateret: 15. februar 2017

Kunne du bruge siden?


 brev1Få ny viden om forbrugerområdet
 - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook Gør som mere end 16.000 danskere
 - følg os på Facebook

Twitter
 Få aktuelle tips, råd og nyheder
 - deltag i debatten på Twitter

hammerSe afgørelser fra Forbrugerklagenævnet