Skip navigation

Skær 50 procent af dyrlægeregningen

17. januar 2017

Der er stor forskel på prisen, når aalborgenserne får dyrlægen til at kastrere ungkatten. Et nyt pristjek fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser dobbelt-op på den billigste pris blandt 12 nordjyske dyreklinikker. 

En aalborgenser, der går til den dyreste dyrlæge for at få sin kat kastreret og øremærket, kan skære 50 procent af prisen ved i stedet vælge den billigste dyrlæge. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

De færreste vælger dyrlæge alene ud fra prisen. Men frem for at konsultere den samme dyrlæge blindt, så vær åben og undersøg, hvad du får for dine penge hos forskellige dyrlæger. Tag en snak med flere dyrlæger og undersøg på forhånd, hvilke erfaringer andre dyreejere har gjort sig.”, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Niels C. Beier.

Priserne svinger fra 750 kroner til 1.500 kroner for at få katten kastreret og øremærket. Der er indhentet priser 12 dyrlæger i Aalborgområdet. 

En dyrlæge kan frit fastsætte sine egne priser, og det er godt for konkurrencen. Det giver forskellige priser dyrlægerne imellem, men prisen er ikke altid afgørende for valget. Tillid vil også være vigtigt for mange forbrugere.” siger Niels C. Beier.

Ved køb af en tjenesteydelse som dyrlægebehandling er det typisk svært for forbrugerne at vurdere, om prisen er rimelig, og hvor høj kvaliteten er. Dertil kommer, at følelserne er i spil. Tillid fylder derfor meget hos mange forbrugere, når de vælger dyrlæge.

Dyrlægebesøg er en tilbagevendende nødvendighed gennem hele dyrets levetid. Over tid risikerer du at betale mere end nødvendigt, hvis du vælger i blinde uden at undersøge prisniveauet,” siger Niels C. Beier.

Wilke har indhentet priser til undersøgelsen fra i alt 12 dyrlæger i Aalborg. Dyrlægerne har fået oplyst, at katten er 24 uger gammel og vejer 2,3 kg. Priserne er indsamlet i perioden fra 25. oktober – 3. november 2016.

Se pristjekket af dyrlæger i Aalborg

Illustration af to dyrlæger. Kan frit benyttes, hvis blot I krediterer Louise Thrane Jensen for den

Billede af Niels C. Beier i trykkvalitet

  • Tjekliste, når du vælger dyrlæge:
  • Tjek prisen hos flere dyrlæger, inden du vælger en 
  • Tjek præcis, hvad den oplyste pris indeholder
  • Tjek eventuelt vagttillæg i weekenden 
  • Tjek om dyrlægen lægger ekstraydelser oveni dem, I på forhånd har aftalt, så spørg ind til, hvad de kommer til at koste.
  • Tjek prisen ved hver ny behandling

Pressekontakt

Kommunikationschef Hanne Arentoft i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, telefon 41 71 50 98. 

Sidst opdateret: 17. januar 2017

Kunne du bruge siden?


 brev1Få ny viden om forbrugerområdet
 - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook Gør som mere end 16.000 danskere
 - følg os på Facebook

Twitter
 Få aktuelle tips, råd og nyheder
 - deltag i debatten på Twitter

hammerSe afgørelser fra Forbrugerklagenævnet