Sager om ustabile plankeborde på Firmatjek

16. august 2017

August måneds Firmatjek byder på to sager om ustabile plankeborde. Derudover er en kennel endt på Firmatjek, fordi den solgte en kryptorchid hund til forbrugeren. Firmatjek er Nævnenes Hus’ liste med virksomheder, der ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser.

Plankebord var skævt

Den første sag handler om et plankebord, der var så skævt, at det efter forbrugerens opfattelse ikke kunne bruges. Sagen endte i Forbrugerklagenævnet, hvor den sagkyndige udtalte, at bordpladen havde slået sig drastisk og ikke var tilstrækkelig tørret med det resultat, at træet var for fugtigt ved fabrikationen. Desuden var konstruktionen for spinkel. På den baggrund vurderede nævnet, at bordet var mangelfuldt, og at forbrugeren kunne hæve købet. Forhandleren har endnu ikke efterlevet afgørelsen.

Plankebord var ustabilt

Den anden sag handler også om et plankebord. Forbrugeren klagede til forhandleren over, at bordet stod meget ustabilt, og forhandleren skiftede derfor bordbenene ud. Det hjalp ikke, så forhandleren hentede bordet med henblik på at reparere det. Siden har forbrugeren forgæves forsøgt at få kontakt med forhandleren. Forbrugerklagenævnet vurderede, at forbrugeren kunne hæve købet, fordi forhandleren ikke havde afhjulpet manglerne på bordet korrekt. Trods afgørelsen har forhandleren endnu ikke hævet købet og returneret pengene.

Kryptorchid hund

I den tredje sag købte forbrugeren en hund, som viste sig at være kryptorchid, som er en arvelig lidelse. Kennelen havde ikke oplyst om det ved købet, og det fremgik ikke af hundens sundhedsbog. Forbrugeren krævede derfor at få erstattet udgifterne til operation og vaccination af hunden, hvilket kennelen afviste. Forbrugerklagenævnets sagkyndige konstaterede, at hunden var kryptorchid, og at den formentlig var det ved købet, idet lidelsen er arvelig. På den baggrund fandt nævnet, at hunden var mangelfuld, og at forbrugeren havde krav på et afslag i købesummen på 2.000 kroner. Kennelen har ikke efterlevet afgørelsen.

Jylland

Sjælland og øerne

Pr. 16. august 2017 er der 43 sager på Firmatjek, hvoraf 31 sager er blevet offentliggjort i 2017.

Firmatjek blev offentliggjort første gang den 27. maj 2004.

Se, hvilke virksomheder der er på Firmatjek 

Læs betingelserne for at være på Firmatjek 

Kontakt pressesekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på telefon 41 71 50 98.

Sidst opdateret: 16. august 2017

Kunne du bruge siden?


Hold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

Gør som mere end 15.000 danskere
- følg os på Facebook

Få aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter