Renseri igen på Firmatjek

11. oktober 2017

Et renseri og tre flyttefirmaer er blandt de ni virksomheder på oktober måneds Firmatjek. Firmatjek er Nævnenes Hus’ liste med virksomheder, der ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser.

OBS! Pressemeddelelsen er opdateret den 25. oktober, idet en virksomhed har efterlevet Forbrugerklagenævnets afgørelse.

Renseri igen på Firmatjek

Et renseri på Frederiksberg er igen endt på Firmatjek. Denne gang har en forbruger klaget over, at der efter rens var huller på forsiden af hendes kjole, en plet ved kjolens bryst, og at kjolen var krympet. Forbrugerklagenævnets sagkyndige konstaterede, at hullerne i kjolen var opstået på grund af ufagmæssig rensebehandling. Ifølge Forbrugerklagenævnet havde forbrugeren ret til en erstatning, der svarede til kjolens købspris. Renseriet har endnu ikke efterlevet afgørelsen.

Tre sager om flytninger

Tre forskellige flyttefirmaer er endt på Firmatjek, efter forbrugernes indbo er blevet skadet under flytningen. I en af sagerne havde forbrugeren fået flyttet sit flygel, men da han fik det tilbage efter opmagasineringen hos flyttefirmaet, var det skadet. I en anden sag var der efter flytningen blandt andet skader på forbrugerens sofaborde, tv-bænk og reolsystem. Forbrugerklagenævnet har på baggrund af den sagkyndiges udtalelser i de tre sager vurderet, at forbrugerne har krav på erstatning for det skadede indbo. I den tredje sag blev prisen for leje af flyttekasser desuden vurderet til at være for høj. Ingen af de tre flyttefirmaer har efterlevet afgørelserne.

Sag om ustabil haveiglo

Også en sælger af haveigloer er igen endt på Firmatjek. Forbrugeren havde købt et iglosæt med transparent dug af firmaet, men efter kort tid begyndte stængerne, som skulle holde teltet stabilt, at bøje i varmen. Forbrugerklagenævnets sagkyndige udtalte, at igloens syninger manglede dobbelt fold eller forsegling, og at folien ikke opfyldte krav til tilstrækkelig holdbarhed. På den baggrund vurderede Forbrugerklagenævnet, at igloen var mangelfuld, og at forbrugeren kunne hæve købet. Firmaet har i forvejen fire sager på Firmatjek og har endnu ikke efterlevet afgørelserne.

Jylland

Sjælland og øerne

Pr. 11. oktober 2017 er der 51 sager på Firmatjek, hvoraf 40 sager er blevet offentliggjort i 2017.

Firmatjek blev offentliggjort første gang den 27. maj 2004.

Se hvilke virksomheder, der er på Firmatjek

Læs betingelserne for at være på Firmatjek

For yderligere information:

Kontakt pressesekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på telefon 41 71 50 98.

Sidst opdateret: 11. oktober 2017

Kunne du bruge siden?


nyhedsbrevHold dig opdateret
- abonnér på vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 15.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter