Skip navigation

Haven har sin pris

10. april 2017

I takt med at forårssolen titter frem, stiger salget af haveredskaber og planter også. Sidste år omsatte havecentre og planteforhandlere for over 900 millioner kroner. Også når det gælder haveting, er der god grund til at være en aktiv forbruger, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Træer, græsslåmaskiner og nye havemøbler. Mange danskere håber, at solen kigger frem i påsken, så der kan plantes, sås og slås græs i haven. Med det gode vejr kommer der gang i salget i havecentrene, og her er der god grund til at være en aktiv forbruger.

I 2016 solgte danske planteforhandlere og havecentre for mere end 900 millioner kroner. Heraf lå mere end 40 procent af salget i april, maj og juni, viser tal fra Danmarks Statistik.

Før forbrugerne begiver sig ned i det lokale havecenter, vil de få glæde af at undersøge, om de får de bedste produkter til prisen lige netop dér.

”Danskerne lægger generelt mange penge i haven, og alene af den grund er det vigtigt, at de tjekker priser og udvalg flere steder. Især når det gælder de lidt dyrere produkter som græsslåmaskiner og havemøbler kan der være noget at hente ved at være lidt aktiv,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Niels Enemærke.

Når forbrugerne har fundet frem til den butik, hvor de vil handle, kan de prøve at forhandle med sælgeren om prisen. Måske er der en rabat at hente, hvis både græsslåmaskine og planter købes det samme sted.

Vælger forbrugerne at handle på nettet, kan de tjekke, om netbutikken tilbyder flere leveringsmuligheder, og hvilket firma der kan levere pakken billigst. Der kan måske også være en besparelse at hente.

”Som forbruger kan du komme langt ved en lille indsats. Eksempelvis er det en god idé at tjekke priser flere steder, før du køber produktet,” siger Niels Enemærke.

På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan forbrugerne hente gode råd om køb af ting til haven. De kan desuden quizze om, hvordan de opnår det bedste produkt til prisen.

Gode råd – når du køber ting til haven

  • Tjek prisen flere steder, når du handler. Der kan være penge at spare
  • Køber du dit haveudstyr, havemøbler og planter på nettet, så vær opmærksom på, hvad prisen bliver inklusive fragt
  • Husk, at du har 14 dages fortrydelsesret ved køb på nettet
  • Vær opmærksom på, at der som udgangspunkt også er fortrydelsesret på planter og træer, medmindre de hurtigt bliver forringet eller forældet. Det vil dog altid bero på en konkret vurdering
  • Fysiske butikker kan selv vælge, om de vil give dig returret

Kilde: forbrug.dk og Nævnenes Hus

For yderligere information:

Kontakt pressesekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på telefon 41 71 50 98.

Sidst opdateret: 10. april 2017

Kunne du bruge siden?


 brev1Få ny viden om forbrugerområdet
 - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook Gør som mere end 16.000 danskere
 - følg os på Facebook

Twitter
 Få aktuelle tips, råd og nyheder
 - deltag i debatten på Twitter

hammerSe afgørelser fra Forbrugerklagenævnet