Skip navigation

Forbrugerne: Svært at sammenligne priser på el og gas

03. juli 2017

Forsyningsmarkeder som el og gas volder forbrugerne problemer, når de skal sammenligne produkter og priser, viser analysen ”Forbrugerforholdsindeks for 42 danske markeder”. Det kræver kun få klik at undersøge el- og gasaftalen, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

De fleste danskere bruger dagligt el og gas, men de har rigtigt svært ved at sammenligne produkter og priser på de to markeder.

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse ”Forbruger-forholdsindeks for 42 danske markeder” scorer forsyningsmarkeder som el og gas lavt på spørgsmålet om gennemsigtighed.

”Det er ærgerligt, at forbrugerne synes, det er så svært at sammenligne priser på el og gas. Det er jo produkter, som vi bruger hver dag og derfor samlet set lægger en del penge i,” siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Mette Rose Skaksen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer forbrugerne til mindst én gang om året at gennemgå deres faste aftaler og abonnementer, herunder også deres el- eller gasaftale, med henblik på at vurdere, om de kan få en bedre aftale.

”Det behøver ikke at være sværere at tjekke elaftalen end et tilbud på flybilletter eller hotelophold. Det kan klares med få klik på nettet. Og når du alligevel er i gang, kan du også tjekke din aftale med for eksempel forsikringsselskabet og dit mobilselskab.,” siger Mette Rose Skaksen.

På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan forbrugerne se, hvad de blandt andet skal være opmærksomme på, når de tjekker el- og gasaftalen. De kan for eksempel overveje, om de ønsker et produkt med en fast pris, der er låst over en længere periode, eller et produkt med en variabel pris, som kan svinge fra dag til dag. De får også en guide til, hvordan de trin for trin tjekker markedet for tilbud.

På elpris.dk kan forbrugerne tjekke produkter og priser på el, mens de på gasprisguiden.dk kan tjekke priser på gasmarkedet.

Læs ”Forbrugerforholdsindeks for 42 danske markeder.”

Se tema om at skifte energiselskab

For yderligere information:

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat: 41 71 50 98

Kunne du bruge siden?


 brev1Få ny viden om forbrugerområdet
 - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook Gør som mere end 16.000 danskere
 - følg os på Facebook

Twitter
 Få aktuelle tips, råd og nyheder
 - deltag i debatten på Twitter

hammerSe afgørelser fra Forbrugerklagenævnet