Skip navigation

Pengespild på kørekortet

29. juni 2016 - Sidst opdateret: 29. juni 2016

Der er store prisforskelle, når du skal tage kørekort. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag et nyt pristjek.

Tænk at have bestået køreprøven, pakket bilen og kunne køre tur/retur Rom med gratis benzin for de penge, der er sparet på kørekortet. Drømmen kan blive til virkelighed for en 19-årig mand i Esbjerg, der har tjekket køreskolernes priser. Ved at vælge den billigste i stedet for den dyreste køreskole, er der penge til overs til benzin eller andet godt.

Det viser en undersøgelse, som Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Vælger den 19-årige den dyreste køreskole, må han af med 2.550 kroner mere, end hvis han vælger den billigste køreskole.

”Der skal ganske mange penge til at betale et kørekort. Vores undersøgelse viser betydelige forskelle i priserne, så hvis du er ihærdig med at undersøge, hvad de forskellige køreskoler tilbyder, vil der givetvis være penge at spare,” siger Niels Beier, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen,

Priserne er indhentet hos 15 køreskoler i Esbjerg og omegn i perioden maj-juni 2016. De dækker lovpakken plus yderligere otte timer på vej og én ekstra time på manøvrebane. Priserne svinger fra 8.950 til 11.500 for kortet.

”Prisen er blot én parameter, du kan gå efter. Biltype, venteliste eller hvor vennerne går, kan også spille en rolle for valg af køreskole. Det vigtigste er, at du tager stilling til, hvad du går efter – og at du gør dig klart, hvad dit valg betyder for prisen.”, siger Niels Beier.

Den offentlige forbrugerportal, Forbrug.dk, har udarbejdet en guide til de overvejelser, du kan gøre dig, inden du indgår aftale med en køreskole.

”Regn det hele med, når du forhører dig om priser. Ekstra enkelttimer, lån af bil til køreprøve og gebyrer af forskellig art. Alt det, der kommer oven i lovpakken, kan løbe op til en stor del af den samlede pris for kørekortet.” siger Niels Beier.

Læs den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk’s, guide til kørekort 

Se pristjekket af kørekort 

Se infografik over kørekortpriser

Værd at overveje, når du vælger køreskole:

  • Tjek prisen på enkelttimer ud over ”lovpakken”
  • Tjek prisen for brug af skolevogn og opvarmning i forbindelse med køreprøven
  • Tjek prisen på førstehjælpskursus, hvis du har brug for det
  • Tjek hvad køreskolen opkræver af gebyrer og ekstraudgifter
  • Tjek køreskolens dumpeprocent
  • Prøv at forhandle om prisen

For yderligere information:

Kontakt pressesekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på telefon 41 71 50 98.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet