Skip navigation

Dobbelt så mange betalingskort som danskere

27. april 2016 - Sidst opdateret: 27. april 2016

Vi får flere betalingskort mellem hænderne, og vi bruger dem oftere. Det viser analysen ”Betalingskortmarkedet 2016”, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet for erhvervs- og vækstministeren.

Direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, siger:

”Vi kan se, at det stadig bliver mere populært at betale med betalingskort. Der er godt, for det er en nem, effektiv og billig betalingsform. Samtidig er det en forholdsvis sikker betalingsform.”

”Nethandlen er steget voldsomt, og det er ofte her betalingskort misbruges. Heldigvis er misbruget lavt i forhold til antal betalinger, men det er stadig en god ide at følge vores råd om betalinger på nettet.”

Ved udgangen af 2015 var der over 11 millioner betalingskort i omløb blandt de danske forbrugere. Kortene blev brugt mere end 1,5 milliarder gange.

Danskerne er de europæere, der benytter deres betalingskort næstmest. Kun overgået af svenskerne. Den seneste europæiske sammenligning fra 2014 viste, at en dansker i gennemsnit foretog 269 transaktioner årligt med betalingskort, mens tallet for en svensker er 272 transaktioner.

Dankortet og Visa/Dankortet er med 5,8 millioner udstedte kort i 2015 stadig langt det mest udbredte betalingskort i Danmark, og det er også det kort, som benyttes flittigst. I 2015 blev der gennemført over 1,2 milliarder Dankorttransaktioner.

Antallet af sager med misbrug af Dankort er steget de seneste år, mens beløbet, der samlet er svindlet for, er faldet. Der blev svindlet for 36 millioner kroner i 2015, mens beløbet i 2014 var 45 millioner kroner.

Læs Betalingskortmarkedet 2016

5 gode råd om betaling på nettet

  • Tjek sælgeren
  • Tjek, at betalingsoverførslen er krypteret
  • Betal med et dansk eller internationalt kreditkort
  • Tjek dine kontoudtog
  • Klag straks til sælger, og orientér banken, hvis varen ikke kommer, eller der bliver trukket for meget på din konto

Læs mere om sikker nethandel på den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk

For yderligere information, kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på tlf. 4171 5098

KUNNE DU BRUGE SIDEN?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet