Skip navigation

nethandel helt sikkert

Hvad gælder for medicin og kosttilskud?

 

Se efter EU’s grønne logo, når du køber medicin på nettet

Medicin kan være meget sundhedsfarlig, hvis den ikke er fremstillet korrekt. Så er der ingen garanti for, hvad medicinen indeholder, hvordan den virker, og hvilke bivirkninger den har.

For at sikre, at der kun sælges lovlig medicin, skal butikker have en tilladelse til at sælge medicin, og butikken skal være underlagt myndighedskontrol. Alle netbutikker i EU, der har tilladelse til at sælge medicin, skal have EU’s grønne logo på deres hjemmeside.

Du skal kunne klikke på logoet og derved komme ind på den myndigheds hjemmeside, som har godkendt netbutikken. Hvis du kan finde netbutikken på listen over godkendte netbutikker, så kan du trygt handle medicin hos netbutikken.

Du bør derfor kun handle medicin på hjemmesider med EU’s grønne logo. Find mere information om logoet hos Lægemiddelstyrelsen, hvor du også finder information om, hvilke danske apoteker og detailforhandlere, der lovligt sælger medicin på nettet.

Se også Lægemiddelstyrelsens gode råd til køb af medicin på nettet.

Køber du medicin på nettet, skal du være opmærksom på, at medicinen måske sendes fra udlandet. Der gælder særlige regler indførsel af medicin fra udlandet. Hvis reglerne ikke overholdes, kan medicinen blive stoppet i tolden, og du risikerer at få en bøde. Hos Lægemiddelstyrelsen kan du læse mere om indførsel af medicin fra udlandet.

Køb af kosttilskud på nettet

Vær opmærksom, hvis du køber kosttilskud på nettet, især hvis hjemmesiden er registreret i udlandet, da de ikke er underlagt Fødevarestyrelsens kontrol.

Læs mere på altomkost.dk, som Fødevarestyrelsen står bag.

Hos Fødevarestyrelsen kan du læse mere om, hvad begrebet ”kosttilskud” dækker over. Du finder desuden en samling af lovstof om kosttilskud.

Et kosttilskud må ikke markedsføres som, at det forebygger eller helbreder sygdomme.

Læs mere hos Fødevarestyrelsen, hvor du også finder en samling af lovstof om ernærings- og sundhedsanprisninger af fødevarer, herunder kosttilskud.

Her kan du klage:

Medicin:

Har du mistanke om, at du har købt ulovlig medicin, eller at en netbutik ulovligt sælger medicin, kan du anmelde det til Lægemiddelstyrelsen. Du finder en anmeldelsesblanket her. 

Kosttilskud:

Indeholder kosttilskuddet farlige eller ulovlige stoffer, kan du klage til din lokale fødevareenhed. Fødevarestyrelsen kan vurdere, om et produkt er farligt, og om det skal trækkes tilbage fra markedet.

Kunne du bruge siden?