Skip navigation

nethandel helt sikkert

Er produktet farligt?

 

Undgå farlige produkter på nettet

Sikkerhedsstyrelsen står bag kampagnen ”For godt til at være sandt”, hvor du kan få gode råd til at undgå farlige produkter på nettet.

  • Farlig elektronik

Det kan være svært at tjekke, om elektronik, for eksempel en mobiloplader, er farlig. Men der er nogle ting, du kan kigge efter. Læs mere hos Sikkerhedsstyrelsen

  • Farligt legetøj

Smådele kan gøre legetøj farligt. Hos Sikkerhedsstyrelsen kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, før du køber legetøj på nettet. 

  • Register over farlige produkter

Er produktet farligt? Sikkerhedsstyrelsen har et register med fotos og beskrivelser af produkter, der ikke overholder kravene i produktsikkerhedsloven. 

  • Kopivarer

Kopier af mærkevarer kan være farlige, fordi producenterne bag ofte bruger billige, men sundhedsskadelige stoffer. Læs mere på jegvælgerægte.dk.

Er du opmærksom på faremærker? 

På nogle varer – som fx husholdningsprodukter, maling og lak – er der krav om, at produkterne skal have information om fare og mærkning. Når du handler online, skal de samme informationer være tilgængelige for dig, som når du handler i butikker. Er de ikke det, er du i din gode ret til at efterspørge dem.

Læs mere om faremærkerne hos Miljøstyrelsen.
Er du selv webshopejer, så tjek webshopkemi.dk.

Medicin

Medicin kan være farligt for dit helbred, hvis du køber den fra netbutikker, der ikke har tilladelse til at sælge medicinen.

Den kan være fremstillet ulovligt og indeholde stoffer, som ikke fremgår af pakningen, og som i værste fald kan være livsfarlige. Se derfor altid efter netbutikker med EU’s grønne logo, som viser, at netbutikken er godkendt af myndighederne til at sælge medicin.

Du skal kunne klikke på logoet og blive ført videre til hjemmesiden for den myndighed, som har godkendt netbutikken. Hvis du kan finde netbutikken på myndighedens liste over godkendte netbutikker, så kan du trygt handle din medicin hos netbutikken.

Læs mere om logoet hos Lægemiddelstyrelsen.

Kosttilskud

Vær opmærksom, hvis du køber kosttilskud på nettet i et land uden for EU. Produkterne kan indeholde farlige eller ulovlige stoffer.

Læs mere på altomkost.dk, som Fødevarestyrelsen står bag. 

Her kan du klage:

Farlige produkter:

Du kan melde det til Sikkerhedsstyrelsen, hvis du har oplevet, at et produkt blev farligt – for eksempel at det gav stød eller brød i brand.

Ulovlig solgt medicin:

Har du mistanke om, at en netbutik sælger medicin ulovligt, kan du anmelde det til Lægemiddelstyrelsen. Du finder en anmeldelsesblanket her.

Kosttilskud:

Indeholder kosttilskuddet farlige eller ulovlige stoffer, kan du klage til din lokale fødevareenhed. Fødevarestyrelsen kan vurdere, om et produkt er farligt, og om det skal trækkes tilbage fra markedet.

Kunne du bruge siden?