Skip navigation

nethandel helt sikkert

Er produktet en kopivare?

 

Undgå at købe kopier

Det kan være svært at skelne en kopi fra den ægte vare. På jegvælgerægte.dk finder du én samlet indgang til viden om kopivarer, og hvordan du kan undgå at købe kopier.

sikkerdigital.dk, som Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen står bag, finder du desuden fire tips til at spotte et fuptilbud. Ofte sælger fupbutikker varerne meget billigt, og det kan være et tegn på, at varerne fx er kopivarer. 

Toldstyrelsen kan tilbageholde kopivarer

Toldstyrelsen kan tilbageholde varer fra lande uden for EU, hvis der er mistanke om, at det er kopivarer. På jegvælgerægte.dk kan du læse mere om Toldstyrelsens sagsbehandling.

Her kan du klage:

Klager over køb af kopivarer:

Du kan ikke nødvendigvis regne med, at en butik hører hjemme i det land, der er angivet i adressefeltet på hjemmesiden.

jegvælgerægte.dk kan du læse mere om dine muligheder for at klage over en kopivare.

Er du blevet snydt af en falsk netbutik:

Er du blevet snydt af en falsk netbutik, der sælger kopivarer, kan du anmelde netbutikken til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der behandler sager om IPR-kriminalitet (fx kopivarer). De kan lukke hjemmesiden og føre straffesager.

Farlige produkter

Du kan anmelde et produkt til Sikkerhedsstyrelsen, hvis du har oplevet, at det blev farligt. I yderste konsekvens kan styrelsen pålægge fabrikanten eller importøren at kalde produktet tilbage fra forbrugerne.

Ulovligt solgt medicin:

Har du mistanke om, at nogen sælger medicin ulovligt på nettet, kan du anmelde netbutikken til Lægemiddelstyrelsen. Du finder en anmeldelsesblanket her.

Se e-mærkets gode råd til at spotte fupbutikker.

E-mærket er den danske mærkningsordning for sikker nethandel, stiftet i år 2000 af bl.a. Forbrugerrådet Tænk og Dansk Erhverv.

Kunne du bruge siden?