Er produktet en kopivare?

 

Sådan undgår du kopivarer

Det kan være svært at skelne en kopi fra den ægte vare. På stoppiratkopiering.dk finder du en samlet indgang til viden om kopivarer, og hvordan du kan undgå at købe kopier.

Toldstyrelsen kan tilbageholde kopivarer

Toldstyrelsen kan tilbageholde varer fra lande uden for EU, hvis der er mistanke om, at det er kopivarer. På stoppiratkopiering.dk kan du læse mere om Toldstyrelsens sagsbehandling.

Sådan spotter du en fupbutik

Fupbutikker sælger ofte varerne meget billigt, og det kan være et tegn på, at varerne fx er kopivarer. På sikkerdigital.dk, som Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen står bag, finder du fire tips til at spotte et fuptilbud.

Her kan du klage:

Falske netbutikker:

Er du blevet snydt af en falsk netbutik, der sælger kopivarer, kan du anmelde netbutikken til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der behandler sager om IPR-kriminalitet (fx kopivarer). De kan lukke hjemmesiden og føre straffesager.

Klager over køb af kopivarer:

Du kan ikke nødvendigvis regne med, at en butik hører hjemme i det land, der er angivet i adressefeltet på hjemmesiden.

På stoppiratkopiering.dk kan du læse mere om dine muligheder for at klage over en kopivare, hvis:

Farlige produkter:

Du kan anmelde et produkt til Sikkerhedsstyrelsen, hvis du har oplevet, at det blev farligt. I yderste konsekvens kan styrelsen pålægge fabrikanten eller importøren at kalde produktet tilbage fra forbrugerne.

Ulovligt solgt medicin:

Har du mistanke om, at nogen sælger medicin ulovligt på nettet, kan du anmelde netbutikken til Lægemiddelstyrelsen. Du finder en anmeldelsesblanket her.

Se e-mærkets gode råd til at spotte fupbutikker.

E-mærket er den danske mærkningsordning for sikker nethandel, stiftet i år 2000 af bl.a. Forbrugerrådet Tænk og Dansk Erhverv.