Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

 

Gå til Forliste boner giver problemer

20. december 2016

En tredjedel af danskerne får brug for at klage over en vare, men hver femte får problemer, fordi de ikke har bonen længere. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til De fleste accepterer vilkår for nethandel i blinde

08. december 2016

60 procent af danskerne sætter et flueben i den lille firkant uden at tjekke betingelserne, når de køber varer på nettet. Det kan have konsekvenser for fluebenet har et formål. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Halvdelen af os impuls-køber på udsalg

24. november 2016

I morgen er det Black Friday, og her vil halvdelen af kunderne sikkert komme til at købe noget, som de ikke havde planlagt. En Wilke-undersøgelse udført for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at 51 procent af danskerne let bliver lokket til impulskøb, når de er på udsalg. 

Gå til Store prisforskelle på brilleglas

23. november 2016

Brillebærere kan spare op til knap 50 procent alene på glassene ved at opsøge flere optikere. Det viser et pristjek, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

Gå til Hver fjerde over 60 har aldrig skiftet bank

27. september 2016

Hver fjerde dansker over 60 år har aldrig skiftet bank eller mobilselskab. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at næsten lige så mange kan gå glip af bedre priser eller produkter, når det kommer til andre faste udgifter. Tjek derfor din aftale, lyder rådet.

Gå til Forbrugere over 60 går glip af fordele ved nethandel i udlandet

23. september 2016

Selvom ni ud af ti internetbrugere over 60 år har prøvet at handle på nettet, så er mange tilbageholdende med at handle i netbutikker på tværs af grænser, viser ny undersøgelse. Dermed går de glip af et langt større udvalg af varer og ydelser – og muligvis billigere priser. 

Gå til Mange over 60 dumper i viden om rettigheder ved netkøb

23. september 2016

Ældre har gode erfaringer med at bruge penge på nettet. Men en undersøgelse blandt forbrugere over 60 år viser, at mange har huller i kendskabet til deres rettigheder ved netkøb. 

Gå til Dyrt ikke at tjekke flybilletten

27. juli 2016

Forbrugerklagenævnet har afgjort, at en forbruger skal betale 1.712 kr. i gebyr for assistance med check-in i lufthavnen. Rejseselskabet har siden sænket sit gebyr, men der er stadig god grund til at have styr på flybillettens vilkår.

Gå til Hvem har du købt din rejse af?

25. juli 2016

Det har betydning, hvem der sælger dig en rejse, hvis du vil klage, når noget går galt. Knap 900 sager er endt i Forbrugerklagenævnet, fordi rejsebureauerne ikke tydeligt nok oplyste, at de solgte rejsen på vegne af et flyselskab.

Gå til Det kan være en jungle at købe den rigtige rejse

21. juli 2016

Budgettet er i snit på 6.923 kroner pr person, når ferierejsen går til udlandet. Med så mange penge på spil gælder det om at finde det helt rigtige rejsemål, når vi planlægger ferien.


nyhedsbrevFå ny viden om forbrugerområdet
- tilmeld dig vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter