Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra Forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

 

Halvdelen af os impuls-køber på udsalg

24. november 2016

I morgen er det Black Friday, og her vil halvdelen af kunderne sikkert komme til at købe noget, som de ikke havde planlagt. En Wilke-undersøgelse udført for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at 51 procent af danskerne let bliver lokket til impulskøb, når de er på udsalg. 

Store prisforskelle på brilleglas

23. november 2016

Brillebærere kan spare op til knap 50 procent alene på glassene ved at opsøge flere optikere. Det viser et pristjek, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

Hver fjerde over 60 har aldrig skiftet bank

27. september 2016

Hver fjerde dansker over 60 år har aldrig skiftet bank eller mobilselskab. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at næsten lige så mange kan gå glip af bedre priser eller produkter, når det kommer til andre faste udgifter. Tjek derfor din aftale, lyder rådet.

Forbrugere over 60 går glip af fordele ved nethandel i udlandet

23. september 2016

Selvom ni ud af ti internetbrugere over 60 år har prøvet at handle på nettet, så er mange tilbageholdende med at handle i netbutikker på tværs af grænser, viser ny undersøgelse. Dermed går de glip af et langt større udvalg af varer og ydelser – og muligvis billigere priser. 

Mange over 60 dumper i viden om rettigheder ved netkøb

23. september 2016

Ældre har gode erfaringer med at bruge penge på nettet. Men en undersøgelse blandt forbrugere over 60 år viser, at mange har huller i kendskabet til deres rettigheder ved netkøb. 

Dyrt ikke at tjekke flybilletten

27. juli 2016

Forbrugerklagenævnet har afgjort, at en forbruger skal betale 1.712 kr. i gebyr for assistance med check-in i lufthavnen. Rejseselskabet har siden sænket sit gebyr, men der er stadig god grund til at have styr på flybillettens vilkår.

Hvem har du købt din rejse af?

25. juli 2016

Det har betydning, hvem der sælger dig en rejse, hvis du vil klage, når noget går galt. Knap 900 sager er endt i Forbrugerklagenævnet, fordi rejsebureauerne ikke tydeligt nok oplyste, at de solgte rejsen på vegne af et flyselskab.

Det kan være en jungle at købe den rigtige rejse

21. juli 2016

Budgettet er i snit på 6.923 kroner pr person, når ferierejsen går til udlandet. Med så mange penge på spil gælder det om at finde det helt rigtige rejsemål, når vi planlægger ferien.

Frit tv-valg til mindst 650.000 husstande med fælles tv-forsyning

01. juli 2016

Husstande i foreninger og udlejningsejendomme får mulighed for at selv at vælge, om de vil være med i en fælles tv-aftale. Den nye lov træder i kraft 1. juli.

Pengespild på kørekortet

29. juni 2016

Der er store prisforskelle, når du skal tage kørekort. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag et nyt pristjek.


nyhedsbrevFå ny viden om forbrugerområdet
- tilmeld dig vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter