Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

 

Gå til Forbrugere får misbrugt betalingskort på natklubber i udlandet

05. oktober 2017

Pengeinstitutankenævnet afviser flere sager, hvor forbrugere klager over, at de har fået trukket meget store beløb i forbindelse med natklubbesøg i udlandet. Pas særlig godt på dit betalingskort, hvis du tager det med ud i nattelivet, lyder rådet til forbrugerne.

Gå til Dyrt at kontakte elektriker ved strømsvigt

15. september 2017

Kontakt altid elselskabet, hvis strømmen går, og giv det mulighed for at løse problemet. Sådan lyder rådet til forbrugerne efter tre afgørelser i Ankenævnet på Energiområdet. Her blev det dyrt for forbrugerne, at de i stedet kontaktede en elektriker.

Gå til Virksomheder indtager loppemarkederne

11. september 2017

Siden 2009 er virksomhedernes salg af stof, beklædning og sko på markeder og stadepladser næsten tredoblet. Selvom skoene er købt hos en virksomhed på et loppemarked, går forbrugernes rettigheder ikke tabt, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der råder forbrugerne til at få virksomhedens kontaktoplysninger og en kvittering på købet.

Gå til Dyrt at bruge forkert returlabel

05. september 2017

Følg netbutikkens anvisninger, når varen skal returneres, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen efter en afgørelse i Forbrugerklagenævnet. Her fik en forbruger ikke erstattet sin mobiltelefon, fordi han brugte en returlabel fra en tidligere reklamation, da han sendte sin defekte telefon retur. Telefonen forsvandt i posten.

Gå til Klage over ørkenhotel gav nedslag i pris

29. august 2017

En forbruger får et nedslag på 1.500 kroner i rejsens pris, fordi hotellet ikke som lovet lå i byen Marrakech, men i stedet i et ørkenområde ti kilometer uden for centrum. Det har Pakkerejse-Ankenævnet afgjort. Klag hurtigst muligt, hvis du oplever problemer med din rejse, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Passive boligejere gik glip af gevinst på 1,5 milliard kroner

18. august 2017

For mange boligejere var det i 2015 oplagt at omlægge realkreditlån med fast rente og afdrag. Det skyldes, at renten var faldet i en periode. Men godt 100.000 boligejere forholdt sig passivt og gik glip af en samlet gevinst på cirka 1,5 milliarder kroner. Det fremgår af Konkurrencerådets analyse ”Konkurrencen på realkreditmarkedet”.

Gå til Udløbet gavekort kunne stadig bruges

15. august 2017

Som udgangspunkt gælder et gavekort i tre år, men ikke altid. Tjek frister og vilkår, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen efter en afgørelse fra Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme. Nævnet afgjorde, at beløbet, der stod på forbrugerens gavekort, stadig kunne bruges til køb af andre ydelser hos feriecentret, selvom kortet var udløbet.

Gå til Bagageerstatning kræver hurtig reaktion

10. august 2017

Sidste år rejste mere end 17 millioner flypassagerer fra de danske lufthavne, og her til sommer har der også været travlt ved bagagebåndene. Hvis bagagen ikke kommer med flyet hjem, skal der helst klages allerede i lufthavnen, og de uheldige passagerer har kun en uge til at kræve erstatning for ødelagt bagage og tre uger for forsinket bagage.

Gå til Danskerne har det svært med mobil- og tv-abonnementet

05. juli 2017

Danske forbrugere har svært ved at gennemskue mobiltelefoni, in-ternet og tv, og de har generelt en dårligere oplevelse af markederne end deres europæiske naboer. Det viser Konkurrence- og Forbruger-styrelsens analyse ”Forbrugerforholdsindeks for 42 danske markeder”.

Gå til Forbrugerne: Svært at sammenligne priser på el og gas

03. juli 2017

Forsyningsmarkeder som el og gas volder forbrugerne problemer, når de skal sammenligne produkter og priser, viser analysen ”Forbrugerforholdsindeks for 42 danske markeder”. Det kræver kun få klik at undersøge el- og gasaftalen, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.


 brev1Få ny viden om forbrugerområdet
 - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook Gør som mere end 17.000 danskere
 - følg os på Facebook

Twitter
 Få aktuelle tips, råd og nyheder
 - deltag i debatten på Twitter

hammerSe afgørelser fra Forbrugerklagenævnet