Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Gavebytte og udsalg - her er reglerne

11. december 2017

Det er snart jul, og derefter starter årets bytte- og udsalgsræs. Vær opmærksom på byttereglerne, der er forskellige, og husk, at du ikke mister dine forbrugerrettigheder, selvom varen er på udsalg. Sådan lyder rådene fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Manglende serviceeftersyn på leaset bil kostede forbrugeren dyrt

29. november 2017

Det koster en forbruger 5.300 kroner, at hun ikke havde afholdt serviceeftersyn for sin leasingbil, selvom det fremgik af kontrakten, at hun skulle. Sæt dig ind i vilkårene, når du indgår en aftale. Sådan lyder Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens råd til forbrugerne efter en afgørelse i Pengeinstitutankenævnet.

Gå til Her er de gode råd om køb af julegaver

08. november 2017

Hvad er reglerne for at bytte julegaver? Hvor lang tid er et gavekort gyldigt? Og hvad er de gode råd ved køb af gaver på nettet? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet fem guides med gode råd til årets køb af julegaver og til bytte- og udsalgsræset, der følger i kølvandet.

Gå til Drømmeboliger ender som forsikringssager

08. november 2017

Siden 2012 er salget af enfamiliehuse og ejerlejligheder steget med knap 40 procent. For nogle ender drømmeboligen dog som en forsikringssag, viser tal fra Ankenævnet for Forsikring. Hver sjette klagesag i bunken handlede sidste år om ejerskifteforsikringer svarende til over 200 sager. Sæt dig godt ind i tilstandsrapport og forsikringsvilkår, lyder rådet til forbrugerne.

Gå til Forbrugere får misbrugt betalingskort på natklubber i udlandet

05. oktober 2017

Pengeinstitutankenævnet afviser flere sager, hvor forbrugere klager over, at de har fået trukket meget store beløb i forbindelse med natklubbesøg i udlandet. Pas særlig godt på dit betalingskort, hvis du tager det med ud i nattelivet, lyder rådet til forbrugerne.

Gå til Dyrt at kontakte elektriker ved strømsvigt

15. september 2017

Kontakt altid elselskabet, hvis strømmen går, og giv det mulighed for at løse problemet. Sådan lyder rådet til forbrugerne efter tre afgørelser i Ankenævnet på Energiområdet. Her blev det dyrt for forbrugerne, at de i stedet kontaktede en elektriker.

Gå til Virksomheder indtager loppemarkederne

11. september 2017

Siden 2009 er virksomhedernes salg af stof, beklædning og sko på markeder og stadepladser næsten tredoblet. Selvom skoene er købt hos en virksomhed på et loppemarked, går forbrugernes rettigheder ikke tabt, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der råder forbrugerne til at få virksomhedens kontaktoplysninger og en kvittering på købet.

Gå til Dyrt at bruge forkert returlabel

05. september 2017

Følg netbutikkens anvisninger, når varen skal returneres, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen efter en afgørelse i Forbrugerklagenævnet. Her fik en forbruger ikke erstattet sin mobiltelefon, fordi han brugte en returlabel fra en tidligere reklamation, da han sendte sin defekte telefon retur. Telefonen forsvandt i posten.

Gå til Klage over ørkenhotel gav nedslag i pris

29. august 2017

En forbruger får et nedslag på 1.500 kroner i rejsens pris, fordi hotellet ikke som lovet lå i byen Marrakech, men i stedet i et ørkenområde ti kilometer uden for centrum. Det har Pakkerejse-Ankenævnet afgjort. Klag hurtigst muligt, hvis du oplever problemer med din rejse, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Passive boligejere gik glip af gevinst på 1,5 milliard kroner

18. august 2017

For mange boligejere var det i 2015 oplagt at omlægge realkreditlån med fast rente og afdrag. Det skyldes, at renten var faldet i en periode. Men godt 100.000 boligejere forholdt sig passivt og gik glip af en samlet gevinst på cirka 1,5 milliarder kroner. Det fremgår af Konkurrencerådets analyse ”Konkurrencen på realkreditmarkedet”.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet