Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Forbrugerklagenævnet afgør sag om navneændring på flybilletter

11. november 2019

Forbrugerklagenævnet har afgjort, at et flyselskab i en konkret sag kunne opkræve 2.200 kroner i gebyr for at ændre navnene på to flypassagerers billetter. Forbrugeren havde ved bestillingen indtastet forkerte efternavne på to af de seks rejsende, som han købte billetter til.

Gå til Forbrugere vinder sager om falske mails

23. oktober 2019

Falske mails er et udbredt problem. Men selvom du ryger i fælden, så behøver dine penge ikke være tabt. Det viser to sager fra Det finansielle ankenævn, hvor forbrugerne begge var blevet franarret mere end 17.000 kroner.

Gå til Kolde sommerhuse ender som klagesager

04. oktober 2019

En defekt radiator eller varmepumpe kan gøre efterårsferiens sommerhusophold til en kold fornøjelse. Ankenævnet for Feriehusudlejning har givet flere forbrugere medhold i sager om manglende opvarmning af sommerhuse. I sagerne lægger ankenævnet blandt andet vægt på, at udlejer havde fået mulighed for at løse problemet.

Gå til Rejseselskabet går konkurs – hvad gør du?

23. september 2019

Det britiske rejseselskab Thomas Cook er gået konkurs. Konkursen får også betydning for tusindvis af danskere, som lige nu er afsted på rejsen. Her kan du læse om dine rettigheder.

Gå til Skæve klipninger og forkerte hårfarver ender som klagesager

23. september 2019

Skævt hår, en anden hårfarve end aftalt og farvepletter på tøjet. Forbrugerklagenævnet behandler med jævne mellemrum klager over frisører. Er der fejl på klipningen eller farvningen, har du nogle rettigheder, som du bør være opmærksom på, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Ulovligt telefonsalg gjorde aftalen ugyldig

20. august 2019

Du er ikke nødvendigvis bundet af aftalen, selvom du har takket ja til et tilbud over telefonen. Det viser en afgørelse fra Teleankenævnet. Her hæftede forbrugeren ikke for køb af et mobilabonnement, fordi teleselskabet ikke kunne bevise, at det havde et gyldigt samtykke til at kontakte ham telefonisk.

Gå til Stram tidsplan koster forbruger erstatning for safarirejse

04. juli 2019

En forbruger havde sat for kort tid af til at rejse med tog fra Sønderjylland til lufthavnen i København. Det betød, at forbrugeren hverken kom på den planlagte safarirejse eller fik medhold i sit krav om en erstatning på 19.200 kroner. Det viser en afgørelse fra Ankenævnet for Bus, Tog og Metro.

Gå til Guide: Sådan undgår du problemer med sommerens hotelbooking

01. juli 2019

Sommerferien er begyndt, og for en del danskere står den på hotel og badeferie. Opstår der problemer med hotelbookingen, kan det være til stor nytte, at du selv er opmærksom på regler og dine rettigheder. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Forbruger Europa har samlet gode råd.

Gå til Manglende rengøring i sommerhuse giver klagesager

24. juni 2019

Klager over manglende rengøring af sommerhuse fylder godt hos Ankenævnet for Feriehusudlejning. Er sommerens feriehus dårligt rengjort ved ankomsten, så er det vigtigt, at forbrugerne giver udlejeren mulighed for at rette op på den mangelfulde rengøring.

Gå til Utilfreds restaurantgæst klagede for sent over maden

28. maj 2019

En forbruger klagede først flere dage efter en julefrokost over restaurantens fiskefileter, grønlangkål, leverpostej, frikadeller og flæskesteg. Den sene klage gjorde det svært for forbrugeren at få medhold, viser afgørelsen af sagen i Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98