Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra Forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

 

Elregninger og telefonsalg fylder blandt elklager

07. april 2017

Det er især elregninger og telefonsalg, der får danskerne til at klage over elselskabet. Det viser Ankenævnet på Energiområdets årsrapport, der netop er offentliggjort. På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan forbrugerne hente råd om, hvordan de tjekker deres egen elaftale.

Tjek dit køb af internetforbindelse

23. februar 2017

Et simpelt pristjek fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at det er værd at se sig for, overveje sit behov og undersøge de forskellige tilbud. En familie i Odense C. kommer til at betale 149 kroner ekstra om måneden, hvis den vælger den dyreste internetudbyder frem for den billigste.

Vi smider penge væk på internetforbindelsen

15. februar 2017

Bemærk: Pressemeddelelse er korrigeret 23. februar 2017 149 kroner i spildte penge, som ligeså godt kunne være kommet et velgørende formål til gode. Det er, hvad en familie i Odense C. betaler ekstra om måneden ved at vælge den dyreste internetudbyder frem for den billigste. Det viser et pristjek fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

Skær 50 procent af dyrlægeregningen

17. januar 2017

Der er stor forskel på prisen, når aalborgenserne får dyrlægen til at kastrere ungkatten. Et nyt pristjek fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser dobbelt-op på den billigste pris blandt 12 nordjyske dyreklinikker. 

Nu har forbrugerne 48 timer til at genoverveje kviklån

02. januar 2017

Når en forbruger i dag skriver under på, at han ønsker et såkaldt kviklån, så kan han fortryde efter 48 timer. Efter de to døgn skal han genbekræfte sit lån. De nye regler om en såkaldt ”cool-off”-periode gælder fra i dag. 

Knap halvdelen fravælger bytteræset i juledagene

26. december 2016

46 procent af danskerne har planlagt at stå af bytteræset i juledagene og vente med at bytte gaver til efter nytår. 7 procent kan til gengæld ikke vente, og de vil være at finde i butikkerne allerede 3. juledag. Uanset, hvornår og hvorfor der byttes, så er det en god idé at kende lidt til reglerne. 

Hver femte har ikke brugt gavekortet

21. december 2016

Godt 20 procent af danskerne har inden for de seneste to år kasseret mindst et gavekort, fordi det var udløbet. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Forliste bon'er giver problemer

20. december 2016

En tredjedel af danskerne får brug for at klage over en vare, men hver femte får problemer, fordi de ikke har bon’en længere. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

De fleste accepterer vilkår for nethandel i blinde

08. december 2016

60 procent af danskerne sætter et flueben i den lille firkant uden at tjekke betingelserne, når de køber varer på nettet. Det kan have konsekvenser for fluebenet har et formål. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbruger-styrelsen.

Halvdelen af os impuls-køber på udsalg

24. november 2016

I morgen er det Black Friday, og her vil halvdelen af kunderne sikkert komme til at købe noget, som de ikke havde planlagt. En Wilke-undersøgelse udført for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at 51 procent af danskerne let bliver lokket til impulskøb, når de er på udsalg. 


nyhedsbrevFå ny viden om forbrugerområdet
- tilmeld dig vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter