Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Komplekse finansielle markeder skaber loyale forbrugere

05. november 2020

Det kan være svært at gennemskue, om det kan betale sig at skifte bank, investeringsforening eller realkreditinstitut. Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan forbrugerne få råd om, hvordan de skifter udbyder.

Gå til Få forsøger at presse prisen på babyudstyret

29. oktober 2020

Der skal oftest købes meget udstyr, når en lille ny kommer til verden, men kun hver fjerde af os forsøger at få en bedre pris på babyudstyret. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. I mange tilfælde kan det betale sig at forhandle om prisen.

Gå til Midtjylland: Over 300.000 husstande kan vælge mellem flere bredbånds- og tv-udbydere

20. oktober 2020

Over 300.000 husstande i Midtjylland, som Eniig har lagt fibernet hos, får nu mulighed for at vælge mellem flere leverandører. Det sker, efter Eniig har åbnet sit net for konkurrenter. Åbningen sker desuden som følge af konkurrencemyndighedernes godkendelse af sammenlægningen af Eniig og SE.

Gå til Flere accepterer håndværkernes tilbud uden at forhandle

19. oktober 2020

Selvom det ofte kan betale sig at prøve at få en bedre pris eller ydelse hos håndværkeren, er det blot 23 procent af forbrugerne, der gør forsøget. Det viser en ny forbrugerrundspørge fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. For fem år siden var tallet 38 procent.

Gå til Autoværksteder har lidt for loyale kunder

05. oktober 2020

Knap tre ud af fire forbrugere kører til samme autoværksted igen og igen uden at tjekke, om andre kan levere noget bedre. Primært fordi de er tilfredse med værkstedet. Mange har også et ønske om at bruge et autoriseret værksted. Det viser en rundspørge blandt forbrugere foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Forbrugerne går efter bæredygtige produkter

29. september 2020

Bæredygtighed har betydning for danskerne, når de køber hårde hvidevarer og babyudstyr, viser en ny rundspørge udført for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Dermed kan bæredygtighed få en vigtig rolle i konkurrencen om kunderne.

Gå til Indsats mod ulovlige gebyrer på betalinger

23. september 2020

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har inviteret relevante aktører til et møde i oktober om udfordringerne med, at en del forretninger ulovligt har opkrævet gebyrer, når der betales med mobile løsninger som for eksempel Apple Pay og Google Pay. Styrelsen har truffet afgørelse i mere end 20 sager herom.

Gå til Ulæst sms blev dyr for forbruger

09. september 2020

Det finansielle ankenævn har afgjort, at en forbruger selv hæfter for hele beløbet, efter hans betalingskort blev misbrugt. Forbrugeren havde indtastet sine kortoplysninger på en hjemmeside og godkendt betalingen med en sms-kode uden først at læse hele indholdet af sms’en.

Gå til Forbruger får penge for udløbet gavekort retur

04. september 2020

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme har afgjort, at en forbruger kan få sine penge for et udløbet gavekort til et kroophold tilbage, fordi virksomheden ikke kunne bevise, at den havde oplyst forbrugeren om den begrænsede gyldighedsperiode.

Gå til Guide: Dine rettigheder hvis du har lejet sommerhus

02. juli 2020

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet information om dine rettigheder, hvis sommerhuset ikke er som aftalt eller har en mangel. I alt var der ved udgangen af maj booket 373.000 husuger for resten af 2020, viser tal fra Danmarks Statistik.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98