Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Forbrugere overså nye vilkår og hænger på udlandsopkald

20. januar 2021

Teleankenævnet har afgjort flere sager, hvor forbrugere ikke har krav på at få tilbagebetalt regninger for opkald til udlandet. Forbrugerne havde ikke været opmærksomme på, at teleselskabet havde ændret udlandspakken, så den inkluderede opkald til færre eller andre lande. Ankenævnet vurderede, at teleselskabet havde varslet korrekt om ændringerne.

Gå til Undgå at blive presset til unødvendige køb på online platforme

17. januar 2021

Digitale platforme, der samler tilbud fra forskellige virksomheder, kan være nyttige at bruge, hvis du går på udsalg på nettet. Men det hænder, at forbrugerne oplever et pres til at købe, som kan være svært at modstå. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop udgivet artiklen ”Markedsføring på digitale platforme – vejledning eller vildledning”.

Gå til Midt- og Nordjylland: Tjek dine tv- og internetaftaler

12. januar 2021

Norlys-kunder i Midt- og Nordjylland, der tidligere kun kunne få tv og internet via fibernettet leveret af Waoo, har fået mange valgmuligheder. Fem tv-udbydere og ti bredbåndsudbydere kæmper i dag om kundernes gunst. Det er resultatet af, at Konkurrencerådet greb ind, da Eniig ønskede at slå sig sammen med SE og blive til Norlys.

Gå til Guide: Sådan er byttereglerne

22. december 2020

Det er snart jul, og årets gaver skal deles ud. Hvis gaven ikke ramte plet og skal byttes, vil reglerne afhænge af, hvor gaven er købt, og om gavekortet er elektronisk eller ikke. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen guider dig her gennem reglerne.

Gå til Forbrugere taber sager om coronaaflyst sommerhusleje

16. december 2020

Ankenævnet for Feriehusudlejning har afgjort de første to sager, hvor forbrugere har aflyst deres sommerhusophold som følge af covid-19. Forbrugerne fik ikke medhold i, at de havde krav på at få det fulde lejebeløb tilbagebetalt.

Gå til Nye regler for sikker betaling på nettet

09. december 2020

Nye regler for sikker betaling på nettet træder i kraft den 1. januar 2021, men allerede nu kan du opleve at skulle bruge din NemID-app eller en personlig kode sammen med en SMS-engangskode for at kunne gennemføre en betaling på nettet.

Gå til Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort de første coronasager

09. december 2020

Pakkerejse-Ankenævnet har truffet afgørelse i de første 23 sager, hvor forbrugere selv har afbestilt eller fået afbrudt deres rejse som følge af covid-19. Sagerne handler blandt andet om, hvorvidt forbrugerne har ret til at få rejsens pris eller dele af den retur.

Gå til Guide: Brexit - det skal du vide som forbruger

26. november 2020

Fra den 1. januar 2021 vil Storbritannien som følge af Brexit ikke længere være omfattet af EU’s regler. Det kan især få betydning for de mange danskere, som handler i britiske netbutikker.

Gå til Platformes dataindsamling bekymrer danskerne

23. november 2020

De digitale platforme indsamler store mængder data om deres brugere. Dataindsamlingen medfører fordele for forbrugerne, men skaber også udfordringer for konkurrencen og vækker bekymring hos mange danskere. Det fremgår af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens artikel ”Digitale platformes indsamling af brugerdata”. Artiklen bygger blandt andet på analyser af platforme som Google, Amazon og Apple App Store, og den er godkendt af Konkurrencerådet.

Gå til Tid til at købe årets julegaver - det skal du være opmærksom på

17. november 2020

Julen og årets gaveindkøb nærmer sig, og så er det en god idé at have styr på reglerne for at bytte, gavekort og forsendelse. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet svarene på en række typiske spørgsmål om forbrugerrettigheder ved julegaveindkøb.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98