Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

 

Gå til Guide: Her er reglerne for julens pakkepost

11. december 2018

Når julegaverne købes på nettet, skal de også nå frem - og gerne før juleaften. Langt de fleste pakker leveres til tiden, men det hænder, at pakken ikke dukker op eller leveres et andet sted end aftalt. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen giver et indblik i reglerne.

Gå til Tidligere ejer hæftede stadig for gavekort

10. december 2018

Værdien af julens gavekort behøver ikke gå tabt, selvom butikken senere får en ny ejer. Det viser en afgørelse fra Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Her afgjorde nævnet, at forbrugerne havde krav på at få tilbagebetalt gavekortets værdi af den tidligere ejer.

Gå til Gå uden om nettets fælder

19. november 2018

Tid til køb af julegaver? Snart gløder nettet, og pakkeposten får travlt. Selvom langt de fleste nethandler går godt, sker det, at forbrugerne støder på problemer i form af for eksempel fupbutikker, kopivarer, farlige produkter og abonnementsfælder. 12 myndigheder er gået sammen om ”Nethandel #heltsikkert”.

Gå til Køb af julegaver – her er de gode råd

07. november 2018

Julen nærmer sig og dermed også årets køb af julegaver. Men hvad skal du være opmærksom på, hvis gaven skal kunne byttes? Og hvor lang tid er et gavekort gyldigt? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet de gode råd.

Gå til 500.000 kunder i København og Nordsjælland mangler fortsat at få skiftet elmålere

29. oktober 2018

Alle elkunder i Danmark skal have fjernaflæste elmålere inden udgangen af 2020. Særligt i Københavnsområdet og Nordsjælland mangler omkring 500.000 kunder at få skiftet deres elmålere.

Gå til Mail beviste misbrug af betalingskort

19. september 2018

Pengeinstitutankenævnet har afgjort, at en forbruger har ret til at få tilbageført næsten 20.000 kroner fra sin bank, fordi hun kunne bevise, at hendes betalingskort var blevet misbrugt på en rejse i udlandet. Ankenævnet ser jævnligt sager om misbrug af betalingskort, men ofte kan det være svært at bevise misbruget.

Gå til Uspecificerede rejser kan også have mangler

03. september 2018

Rejsende skal ikke finde sig i hvad som helst, selvom de har købt en uspecificeret rejse. Det viser en afgørelse fra Pakkerejse-Ankenævnet. Her fik en forbruger et nedslag på 2.000 kroner i rejsens pris, fordi standarden på forbrugerens hotel ikke var, hvad forbrugeren kunne forvente ved købet.

Gå til Flytteregler forvirrer elkunder

29. august 2018

Ankenævnet på Energiområdet hører jævnligt fra elkunder, som er forvirrede over, hvad der sker med deres elaftale, når de flytter til en ny bolig. Blandt andet er elkunderne ikke klar over, at deres elaftale som udgangspunkt følger med dem. Tjek elselskabets betingelser, lyder rådet.

Gå til Guide: Her er de gode råd om køb af brugte varer

21. august 2018

Sidste års vinterjakke, den tidligere bils sommerdæk eller legetøj, som børnene er vokset fra. Handel med brugte varer på nettet og de sociale medier er populært. Der er dog særlige forhold at være opmærksom på, før du handler. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet de gode råd.

Gå til Byggestøj på hotel gav nedslag i prisen

02. juli 2018

En forbruger får et nedslag på 6.600 kroner i rejsens pris, fordi rejsebureauet undlod at oplyse, at der ville være byggestøj på forbrugerens hotel. Det har Pakkerejse-Ankenævnet afgjort. Ankenævnet behandler jævnligt forbrugeres klager over støjgener på rejsen.


nyhedsbrevFå ny viden om forbrugerområdet
- tilmeld dig vores nyhedsbrev

FacebookGør som mere end 16.000 danskere
- følg os på Facebook

TwitterFå aktuelle tips, råd og nyheder
- deltag i debatten på Twitter