Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Forbrugerklagenævnet afgør principiel sag om producentgaranti

22. april 2020

Virksomheden kan ombytte en computer med fejl til en model med brugte dele, når det fremgår af garantibestemmelserne. Det har Forbrugerklagenævnet afgjort i en principiel sag om forbrugernes rettigheder, hvis der opstår en fejl på produktet, som er dækket af producentens garanti.

Gå til Hvis smittefare aflyser dit arrangement

06. marts 2020

Regeringen opfordrer som følge af smittefaren ved coronavirus til, at man ikke forsamles mere end 1.000 personer på samme sted. Det er en ekstraordinær situation, og de aflyste arrangementer rammer både arrangører og tilskuere. På den offentlige forbrugerportal har vi samlet information om, hvilken betydning en aflysning vil få for dem, der har købt billet.

Gå til Smittefare på rejsen – dine rettigheder hvis arrangementet bliver aflyst

26. februar 2020

For at mindske smittefaren ved coronavirus er en række større arrangementer i udlandet blevet aflyst eller udskudt. Mens du som udgangspunkt kan få pengene for det aflyste arrangement tilbage, vil du få svært ved at få dækket dine udgifter til for eksempel fly og hotel, hvis du ikke ønsker at rejse alligevel.

Gå til Stormrådet: Mulighed for erstatning til oversvømmelsesramte

24. februar 2020

Der er oversvømmelser flere steder i Danmark, men hvorvidt den enkelte boligejer har ret til erstatning, afhænger af forholdene på lige netop den grund, hvor boligen ligger. Oversvømmelsesordningen, som Stormrådet administrerer, kan i nogle tilfælde dække skaderne.

Gå til Vær opmærksom, når du køber kosttilskud på nettet

11. februar 2020

Knap hver fjerde dansker køber vitaminpiller, fiskeolie og andet kosttilskud på nettet. De fleste tjekker, hvem der står bag hjemmesiden, inden de handler. Men kun hver tredje tjekker, om kosttilskuddene indeholder farlige stoffer.

Gå til Snegaranti betyder garanti for skiløb

05. februar 2020

Det milde vintervejr har gjort, at flere skisportssteder har haft problemer med lukkede pister. En skiferie uden skiløb giver dog ikke automatisk ret til at hæve købet, men der kan være noget at komme efter, hvis skisportsstedet eller rejsearrangøren for eksempel har givet snegaranti.

Gå til Dataforbrug uden for EU koster to forbrugere tusindvis af kroner

05. februar 2020

Teleankenævnet har netop afgjort, at to forbrugere skal betale henholdsvis 17.736 kroner og 1.800 kroner for mobildata brugt på rejser uden for EU. Sagerne er blandt flere verserende sager i ankenævnet, hvor forbrugerne har klaget over udgifter til dataforbrug på særligt rejser uden for EU.

Gå til Coronavirus – er dit fly aflyst?

31. januar 2020

En lang række flyselskaber, heriblandt SAS og British Airways, har suspenderet flyvninger til og fra Kina som følge af Coronavirus.

Gå til Nethandel mellem privatpersoner stiller forbrugerne svagere

28. januar 2020

Omkring hver femte danske nethandlende har oplevet, at noget gik galt i forbindelse med handel med privatpersoner på nettet, og omkring en tredjedel af politianmeldelserne om it-relateret kriminalitet vedrører privathandel. Der kan være fordele ved at handle med private, men går det galt, så står forbrugerne ikke lige så stærkt, som hvis de havde handlet med en netbutik.

Gå til Klage over hotelstjerner gav nedslag i pris

15. januar 2020

Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort, at en forbruger har krav på et nedslag på 3.300 kroner i rejsens pris, fordi rejsebureauet ikke kunne bevise, at det ved købet havde oplyst om, at hotellet havde 3,5 stjerner. Forbrugeren mente, at hun var blevet lovet et 4-stjerners hotel. Også hotellets rengøring og standard var utilfredsstillende, og det lovede fitnesscenter manglede.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98