Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Guide: Undgå problemer ved køb af brugte varer på nettet

04. august 2021

Mangler du festtøjet til efterårets konfirmationer, skal børnene have møbleret studielejligheden, eller er det nu, din cykel skal skiftes ud? Det er populært at købe brugt på nettet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har her samlet gode råd om, hvad du skal være særlig opmærksom på.

Gå til Danskere møder stadig indrejserestriktioner i udlandet

01. juli 2021

Det er vigtigt at tjekke især indrejserestriktionerne, hvis man har planlagt ferie i udlandet. Et ”grønt eller ”gult” Europa og aftalen om det europæiske coronapas ændrer ikke ved, at en del europæiske lande stadig har restriktioner, som kan påvirke danskernes rejse.

Gå til Forbrugere vinder sager om aflyste rejser i forbindelse med corona

17. juni 2021

Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort 19 sager, hvor rejsearrangøren har aflyst forbrugernes rejse som følge af coronasituationen uden derefter at betale pengene tilbage til forbrugerne. Forbrugerne har fået medhold i, at de har krav på at få de penge, de har betalt for rejsen, tilbage.

Gå til Guide: Her er reglerne for køb på nettet uden for EU

15. juni 2021

Den 1. juli kommer der nye momsregler, når du handler på nettet uden for EU. Men det er ikke kun den endelige pris, som kan blive påvirket, hvis du handler uden for EU. Vi har samlet information om nogle af de ting, du ellers med fordel kan være opmærksom på.

Gå til Forbruger taber sag om coronaaflyst ophold i udlandet

27. april 2021

Ankenævnet for Feriehusudlejning har afgjort en sag, hvor forbrugeren ikke kunne komme frem til den lejede feriebolig i Ungarn, fordi grænserne var lukkede. Forbrugeren fik ikke medhold i, at hun havde krav på at få lejebeløbet tilbagebetalt.

Gå til FAKTA: Gode råd, hvis du overvejer at bestille rejse

20. april 2021

Er du en af de mange danskere, som gerne vil på ferie i udlandet til sommer? Med den nye model for rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet ser udsigterne til udlandsferie lysere ud. Der er dog nogle forhold, som du bør være særligt opmærksom på, hvis du bestiller rejse nu.

Gå til Forbruger kunne hæve aftale om billeasing

23. marts 2021

Forbrugerklagenævnet har afgjort en principiel sag om forbrugernes rettigheder, når de leaser bil. Forbrugeren fik medhold i, at han kunne hæve aftalen og få udbetalingen tilbage, fordi bilen havde væsentlige mangler, da leasingaftalen blev indgået.

Gå til Nye regler om sikker betaling beskyttede forbrugerne i de første sager

03. marts 2021

To forbrugere, der begge er franarret tusindvis af kroner på nettet, hæfter ikke for misbruget. Transaktionerne levede ikke op til krav om, at betalinger skal godkendes med to elementer. Det fremgår af de første afgørelser fra Det finansielle ankenævn efter nye regler om sikker betaling.

Gå til Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme afgør sager om coronaaflysninger

24. februar 2021

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme har afgjort to sager om henholdsvis et hotelophold samt en koncertpakke, som blev aflyst som følge af coronarestriktioner. I begge tilfælde fik forbrugerne medhold i, at de havde krav på at få deres penge tilbage.

Gå til Forbruger taber sag om afbestilt konfirmationsfest

08. februar 2021

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme har afgjort en sag, hvor en forbruger måtte afbestille festlokaler og menu, fordi konfirmationen blev rykket grundet corona-situationen. Ankenævnet afgjorde, at forbrugeren ikke havde krav på at få tilbagebetalt sit depositum.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98