Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Guide: COVID-19-restriktioner og rettigheder på rejsen

14. december 2021

Coronasmitten er i flere europæiske lande stigende, og det kan påvirke danskernes rejseplaner. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen beskriver her, hvad de rejselystne særligt skal være opmærksomme på. Desuden gives et overblik over væsentlige ankenævnsafgørelser om COVID-19 og rejser, som har fået betydning for forbrugernes rettigheder.

Gå til Guide: Styr på julens gavekort?

16. november 2021

Det kan betale sig at have styr på frister og vilkår, hvis du får et gavekort eller værdibevis til jul. Det viser flere afgørelser fra Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har her samlet information om dine rettigheder, hvis der ligger et gavekort under juletræet.

Gå til Guide: Køb af julegaver – her er de gode råd

11. november 2021

Det er snart tid til årets julegaveindkøb. Vi har her samlet information om byttereglerne, når gaven er købt på henholdsvis nettet eller i en fysisk butik. Du får også gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis der er ventetid på varen.

Gå til Forbruger havde ikke krav på gratis etablering af fibernet

28. oktober 2021

Det kan betale sig at være opmærksom på eventuelle forbehold, før du accepterer et tilbud om etablering af fibernet. Det viser en ny afgørelse fra Teleankenævnet. Her fik forbrugeren ikke medhold i, at han havde krav på gratis etablering af fibernet, fordi det viste sig, at installationen på forbrugerens adresse ikke levede op til kravene i aftalevilkårene.

Gå til Bank skulle ikke tilbageføre penge for aflyste rejser

26. oktober 2021

Det finansielle ankenævn har truffet afgørelse i tre principielle sager, hvor forbrugerne har bedt deres bank om at tilbageføre penge for aflyste rejser og hotelophold. Ankenævnet har vurderet, at forbrugerne ikke har krav på, at banken tilbagefører deres penge.

Gå til Sådan påvirker udfasningen af NemID din handel på nettet

06. oktober 2021

NemID vil på sigt blive erstattet af MitID. Da udrulningen sker forskudt, vil forbrugerne i en periode kunne opleve fortsat at skulle bruge deres NemID i nogle sammenhænge, eksempelvis til at godkende køb på nettet. Det er derfor vigtigt, at de beholder deres NemID, selvom de har fået MitID.

Gå til Nyt krav om simpelt låneoverblik på boliglån

21. september 2021

Fra oktober skal realkreditinstitutter og banker præsentere deres tilbud om boliglån med et simpelt låneoverblik, hvor der står fem centrale nøgletal, som forbrugeren kan forholde sig til. Det gør det nemmere for boligkøbere at gennemskue, hvad lånet vil koste, og hvilket lån der er bedst.

Gå til Forbruger får penge tilbage for udskudt pakkerejse

20. september 2021

Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort, at en forbruger kan få pengene tilbage for en krydstogtrejse, som blev udskudt med et år som følge af coronasituationen.

Gå til Forbruger vinder sag om bindingsperiode på mobilt bredbånd

02. september 2021

Teleankenævnet har afgjort, at en bredbåndsudbyder ikke kunne binde en forbruger i yderligere seks måneder i forbindelse med, at forbrugeren opgraderede sit mobile bredbåndsabonnement.

Gå til Forbrugerklagenævnet afgør sager om aflyste flyrejser under corona

16. august 2021

Forbrugerklagenævnet har først på sommeren truffet afgørelser i principielle sager om aflyste flyrejser under corona. Fristen for indsigelse er nu udløbet, så afgørelserne står ved magt. De handler blandt andet om, hvorvidt forbrugerne har krav på at få værdien af en voucher udbetalt, og hvad forbrugerne har ret til, når de selv afbestiller flyrejsen.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98