Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Forbrugere taber sager om coronaaflyst sommerhusleje

16. december 2020

Ankenævnet for Feriehusudlejning har afgjort de første to sager, hvor forbrugere har aflyst deres sommerhusophold som følge af covid-19. Forbrugerne fik ikke medhold i, at de havde krav på at få det fulde lejebeløb tilbagebetalt.

Gå til Nye regler for sikker betaling på nettet

09. december 2020

Nye regler for sikker betaling på nettet træder i kraft den 1. januar 2021, men allerede nu kan du opleve at skulle bruge din NemID-app eller en personlig kode sammen med en SMS-engangskode for at kunne gennemføre en betaling på nettet.

Gå til Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort de første coronasager

09. december 2020

Pakkerejse-Ankenævnet har truffet afgørelse i de første 23 sager, hvor forbrugere selv har afbestilt eller fået afbrudt deres rejse som følge af covid-19. Sagerne handler blandt andet om, hvorvidt forbrugerne har ret til at få rejsens pris eller dele af den retur.

Gå til Guide: Brexit - det skal du vide som forbruger

26. november 2020

Fra den 1. januar 2021 vil Storbritannien som følge af Brexit ikke længere være omfattet af EU’s regler. Det kan især få betydning for de mange danskere, som handler i britiske netbutikker.

Gå til Platformes dataindsamling bekymrer danskerne

23. november 2020

De digitale platforme indsamler store mængder data om deres brugere. Dataindsamlingen medfører fordele for forbrugerne, men skaber også udfordringer for konkurrencen og vækker bekymring hos mange danskere. Det fremgår af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens artikel ”Digitale platformes indsamling af brugerdata”. Artiklen bygger blandt andet på analyser af platforme som Google, Amazon og Apple App Store, og den er godkendt af Konkurrencerådet.

Gå til Tid til at købe årets julegaver - det skal du være opmærksom på

17. november 2020

Julen og årets gaveindkøb nærmer sig, og så er det en god idé at have styr på reglerne for at bytte, gavekort og forsendelse. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet svarene på en række typiske spørgsmål om forbrugerrettigheder ved julegaveindkøb.

Gå til Komplekse finansielle markeder skaber loyale forbrugere

05. november 2020

Det kan være svært at gennemskue, om det kan betale sig at skifte bank, investeringsforening eller realkreditinstitut. Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan forbrugerne få råd om, hvordan de skifter udbyder.

Gå til Få forsøger at presse prisen på babyudstyret

29. oktober 2020

Der skal oftest købes meget udstyr, når en lille ny kommer til verden, men kun hver fjerde af os forsøger at få en bedre pris på babyudstyret. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. I mange tilfælde kan det betale sig at forhandle om prisen.

Gå til Midtjylland: Over 300.000 husstande kan vælge mellem flere bredbånds- og tv-udbydere

20. oktober 2020

Over 300.000 husstande i Midtjylland, som Eniig har lagt fibernet hos, får nu mulighed for at vælge mellem flere leverandører. Det sker, efter Eniig har åbnet sit net for konkurrenter. Åbningen sker desuden som følge af konkurrencemyndighedernes godkendelse af sammenlægningen af Eniig og SE.

Gå til Flere accepterer håndværkernes tilbud uden at forhandle

19. oktober 2020

Selvom det ofte kan betale sig at prøve at få en bedre pris eller ydelse hos håndværkeren, er det blot 23 procent af forbrugerne, der gør forsøget. Det viser en ny forbrugerrundspørge fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. For fem år siden var tallet 38 procent.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98