Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

 

Gå til Nu har forbrugerne 48 timer til at genoverveje kviklån

02. januar 2017

Når en forbruger i dag skriver under på, at han ønsker et såkaldt kviklån, så kan han fortryde efter 48 timer. Efter de to døgn skal han genbekræfte sit lån. De nye regler om en såkaldt ”cool-off”-periode gælder fra i dag. 

Gå til Knap halvdelen fravælger bytteræset i juledagene

26. december 2016

46 procent af danskerne har planlagt at stå af bytteræset i juledagene og vente med at bytte gaver til efter nytår. 7 procent kan til gengæld ikke vente, og de vil være at finde i butikkerne allerede 3. juledag. Uanset, hvornår og hvorfor der byttes, så er det en god idé at kende lidt til reglerne. 

Gå til Hver femte har ikke brugt gavekortet

21. december 2016

Godt 20 procent af danskerne har inden for de seneste to år kasseret mindst et gavekort, fordi det var udløbet. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Forliste boner giver problemer

20. december 2016

En tredjedel af danskerne får brug for at klage over en vare, men hver femte får problemer, fordi de ikke har bonen længere. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til De fleste accepterer vilkår for nethandel i blinde

08. december 2016

60 procent af danskerne sætter et flueben i den lille firkant uden at tjekke betingelserne, når de køber varer på nettet. Det kan have konsekvenser for fluebenet har et formål. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Halvdelen af os impuls-køber på udsalg

24. november 2016

I morgen er det Black Friday, og her vil halvdelen af kunderne sikkert komme til at købe noget, som de ikke havde planlagt. En Wilke-undersøgelse udført for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at 51 procent af danskerne let bliver lokket til impulskøb, når de er på udsalg. 

Gå til Store prisforskelle på brilleglas

23. november 2016

Brillebærere kan spare op til knap 50 procent alene på glassene ved at opsøge flere optikere. Det viser et pristjek, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

Gå til Hver fjerde over 60 har aldrig skiftet bank

27. september 2016

Hver fjerde dansker over 60 år har aldrig skiftet bank eller mobilselskab. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at næsten lige så mange kan gå glip af bedre priser eller produkter, når det kommer til andre faste udgifter. Tjek derfor din aftale, lyder rådet.

Gå til Forbrugere over 60 går glip af fordele ved nethandel i udlandet

23. september 2016

Selvom ni ud af ti internetbrugere over 60 år har prøvet at handle på nettet, så er mange tilbageholdende med at handle i netbutikker på tværs af grænser, viser ny undersøgelse. Dermed går de glip af et langt større udvalg af varer og ydelser – og muligvis billigere priser. 

Gå til Mange over 60 dumper i viden om rettigheder ved netkøb

23. september 2016

Ældre har gode erfaringer med at bruge penge på nettet. Men en undersøgelse blandt forbrugere over 60 år viser, at mange har huller i kendskabet til deres rettigheder ved netkøb. 


 brev1Få ny viden om forbrugerområdet
 - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook Gør som mere end 16.000 danskere
 - følg os på Facebook

Twitter
 Få aktuelle tips, råd og nyheder
 - deltag i debatten på Twitter

hammerSe afgørelser fra Forbrugerklagenævnet