Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Buspassager havde krav på erstatning for mistet kuffert

29. januar 2019

En forbruger har krav på en erstatning på 3.500 kroner, efter at hendes kuffert forsvandt under en busrejse fra Herning til København. Det har Ankenævnet for Bus, Tog og Metro afgjort.

Gå til Hver fjerde har kun mundtlig aftale om større håndværkeropgaver

25. januar 2019

Mange forbrugere har kun en mundtlig aftale om selv større håndværkeropgaver, og de vil stå dårligt i en eventuel klagesag. Klare skriftlige aftaler er at foretrække for både forbrugere og håndværkere.

Gå til Forbruger vinder reparationssag mod Apple

17. januar 2019

Selvom en reparation er udført som følge af et gratis reparationstilbud, hæfter virksomheden stadig, hvis reparationen ikke er ordentlig udført. Det viser en afgørelse fra Forbrugerklagenævnet, hvor en forbruger fik medhold i en sag om reparation af sin Apple MacBook Pro.

Gå til Teleselskab skulle ikke erstatte køb på blokeret hjemmeside

14. januar 2019

Et teleselskab var ikke ansvarlig for forbrugerens tab, da det blokerede for en hjemmeside, som ulovligt solgte kopimøbler. Det har Teleankenævnet netop afgjort.

Gå til Undgå fupbutikkerne under udsalgsræset

28. december 2018

Udsalgsfeberen raser – også på nettet. Selvom langt de fleste nethandler går godt, er der risiko for at støde på fupbutikker, som for eksempel sælger kopiprodukter eller franarrer forbrugerne deres betalingsoplysninger. De falske butikker er blevet bedre til at efterligne de ægte, men ofte kan de afsløres ved få klik.

Gå til Guide: Vær opmærksom på byttereglerne – de er forskellige

26. december 2018

Årets julegaver er givet. Nogle ramte plet. Andre ikke - og så er det en god idé at kende til byttereglerne, for de afhænger af, hvor gaven er købt. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen giver et indblik i reglerne før årets bytteræs.

Gå til Guide: Her er reglerne for julens pakkepost

11. december 2018

Når julegaverne købes på nettet, skal de også nå frem - og gerne før juleaften. Langt de fleste pakker leveres til tiden, men det hænder, at pakken ikke dukker op eller leveres et andet sted end aftalt. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen giver et indblik i reglerne.

Gå til Tidligere ejer hæftede stadig for gavekort

10. december 2018

Værdien af julens gavekort behøver ikke gå tabt, selvom butikken senere får en ny ejer. Det viser en afgørelse fra Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Her afgjorde nævnet, at forbrugerne havde krav på at få tilbagebetalt gavekortets værdi af den tidligere ejer.

Gå til Gå uden om nettets fælder

19. november 2018

Tid til køb af julegaver? Snart gløder nettet, og pakkeposten får travlt. Selvom langt de fleste nethandler går godt, sker det, at forbrugerne støder på problemer i form af for eksempel fupbutikker, kopivarer, farlige produkter og abonnementsfælder. 12 myndigheder er gået sammen om ”Nethandel #heltsikkert”.

Gå til Køb af julegaver – her er de gode råd

07. november 2018

Julen nærmer sig og dermed også årets køb af julegaver. Men hvad skal du være opmærksom på, hvis gaven skal kunne byttes? Og hvor lang tid er et gavekort gyldigt? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet de gode råd.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98