Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Nye regler om sikker betaling beskyttede forbrugerne i de første sager

03. marts 2021

To forbrugere, der begge er franarret tusindvis af kroner på nettet, hæfter ikke for misbruget. Transaktionerne levede ikke op til krav om, at betalinger skal godkendes med to elementer. Det fremgår af de første afgørelser fra Det finansielle ankenævn efter nye regler om sikker betaling.

Gå til Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme afgør sager om coronaaflysninger

24. februar 2021

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme har afgjort to sager om henholdsvis et hotelophold samt en koncertpakke, som blev aflyst som følge af coronarestriktioner. I begge tilfælde fik forbrugerne medhold i, at de havde krav på at få deres penge tilbage.

Gå til Forbruger taber sag om afbestilt konfirmationsfest

08. februar 2021

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme har afgjort en sag, hvor en forbruger måtte afbestille festlokaler og menu, fordi konfirmationen blev rykket grundet corona-situationen. Ankenævnet afgjorde, at forbrugeren ikke havde krav på at få tilbagebetalt sit depositum.

Gå til Forbrugere overså nye vilkår og hænger på udlandsopkald

20. januar 2021

Teleankenævnet har afgjort flere sager, hvor forbrugere ikke har krav på at få tilbagebetalt regninger for opkald til udlandet. Forbrugerne havde ikke været opmærksomme på, at teleselskabet havde ændret udlandspakken, så den inkluderede opkald til færre eller andre lande. Ankenævnet vurderede, at teleselskabet havde varslet korrekt om ændringerne.

Gå til Undgå at blive presset til unødvendige køb på online platforme

17. januar 2021

Digitale platforme, der samler tilbud fra forskellige virksomheder, kan være nyttige at bruge, hvis du går på udsalg på nettet. Men det hænder, at forbrugerne oplever et pres til at købe, som kan være svært at modstå. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop udgivet artiklen ”Markedsføring på digitale platforme – vejledning eller vildledning”.

Gå til Midt- og Nordjylland: Tjek dine tv- og internetaftaler

12. januar 2021

Norlys-kunder i Midt- og Nordjylland, der tidligere kun kunne få tv og internet via fibernettet leveret af Waoo, har fået mange valgmuligheder. Fem tv-udbydere og ti bredbåndsudbydere kæmper i dag om kundernes gunst. Det er resultatet af, at Konkurrencerådet greb ind, da Eniig ønskede at slå sig sammen med SE og blive til Norlys.

Gå til Guide: Sådan er byttereglerne

22. december 2020

Det er snart jul, og årets gaver skal deles ud. Hvis gaven ikke ramte plet og skal byttes, vil reglerne afhænge af, hvor gaven er købt, og om gavekortet er elektronisk eller ikke. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen guider dig her gennem reglerne.

Gå til Forbrugere taber sager om coronaaflyst sommerhusleje

16. december 2020

Ankenævnet for Feriehusudlejning har afgjort de første to sager, hvor forbrugere har aflyst deres sommerhusophold som følge af covid-19. Forbrugerne fik ikke medhold i, at de havde krav på at få det fulde lejebeløb tilbagebetalt.

Gå til Nye regler for sikker betaling på nettet

09. december 2020

Nye regler for sikker betaling på nettet træder i kraft den 1. januar 2021, men allerede nu kan du opleve at skulle bruge din NemID-app eller en personlig kode sammen med en SMS-engangskode for at kunne gennemføre en betaling på nettet.

Gå til Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort de første coronasager

09. december 2020

Pakkerejse-Ankenævnet har truffet afgørelse i de første 23 sager, hvor forbrugere selv har afbestilt eller fået afbrudt deres rejse som følge af covid-19. Sagerne handler blandt andet om, hvorvidt forbrugerne har ret til at få rejsens pris eller dele af den retur.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98