Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Sådan påvirker udfasningen af NemID din handel på nettet

06. oktober 2021

NemID vil på sigt blive erstattet af MitID. Da udrulningen sker forskudt, vil forbrugerne i en periode kunne opleve fortsat at skulle bruge deres NemID i nogle sammenhænge, eksempelvis til at godkende køb på nettet. Det er derfor vigtigt, at de beholder deres NemID, selvom de har fået MitID.

Gå til Nyt krav om simpelt låneoverblik på boliglån

21. september 2021

Fra oktober skal realkreditinstitutter og banker præsentere deres tilbud om boliglån med et simpelt låneoverblik, hvor der står fem centrale nøgletal, som forbrugeren kan forholde sig til. Det gør det nemmere for boligkøbere at gennemskue, hvad lånet vil koste, og hvilket lån der er bedst.

Gå til Forbruger får penge tilbage for udskudt pakkerejse

20. september 2021

Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort, at en forbruger kan få pengene tilbage for en krydstogtrejse, som blev udskudt med et år som følge af coronasituationen.

Gå til Forbruger vinder sag om bindingsperiode på mobilt bredbånd

02. september 2021

Teleankenævnet har afgjort, at en bredbåndsudbyder ikke kunne binde en forbruger i yderligere seks måneder i forbindelse med, at forbrugeren opgraderede sit mobile bredbåndsabonnement.

Gå til Forbrugerklagenævnet afgør sager om aflyste flyrejser under corona

16. august 2021

Forbrugerklagenævnet har først på sommeren truffet afgørelser i principielle sager om aflyste flyrejser under corona. Fristen for indsigelse er nu udløbet, så afgørelserne står ved magt. De handler blandt andet om, hvorvidt forbrugerne har krav på at få værdien af en voucher udbetalt, og hvad forbrugerne har ret til, når de selv afbestiller flyrejsen.

Gå til Guide: Undgå problemer ved køb af brugte varer på nettet

04. august 2021

Mangler du festtøjet til efterårets konfirmationer, skal børnene have møbleret studielejligheden, eller er det nu, din cykel skal skiftes ud? Det er populært at købe brugt på nettet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har her samlet gode råd om, hvad du skal være særlig opmærksom på.

Gå til Danskere møder stadig indrejserestriktioner i udlandet

01. juli 2021

Det er vigtigt at tjekke især indrejserestriktionerne, hvis man har planlagt ferie i udlandet. Et ”grønt eller ”gult” Europa og aftalen om det europæiske coronapas ændrer ikke ved, at en del europæiske lande stadig har restriktioner, som kan påvirke danskernes rejse.

Gå til Forbrugere vinder sager om aflyste rejser i forbindelse med corona

17. juni 2021

Pakkerejse-Ankenævnet har afgjort 19 sager, hvor rejsearrangøren har aflyst forbrugernes rejse som følge af coronasituationen uden derefter at betale pengene tilbage til forbrugerne. Forbrugerne har fået medhold i, at de har krav på at få de penge, de har betalt for rejsen, tilbage.

Gå til Guide: Her er reglerne for køb på nettet uden for EU

15. juni 2021

Den 1. juli kommer der nye momsregler, når du handler på nettet uden for EU. Men det er ikke kun den endelige pris, som kan blive påvirket, hvis du handler uden for EU. Vi har samlet information om nogle af de ting, du ellers med fordel kan være opmærksom på.

Gå til Forbruger taber sag om coronaaflyst ophold i udlandet

27. april 2021

Ankenævnet for Feriehusudlejning har afgjort en sag, hvor forbrugeren ikke kunne komme frem til den lejede feriebolig i Ungarn, fordi grænserne var lukkede. Forbrugeren fik ikke medhold i, at hun havde krav på at få lejebeløbet tilbagebetalt.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98