Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Guide: Brexit - det skal du vide som forbruger

26. november 2020

Fra den 1. januar 2021 vil Storbritannien som følge af Brexit ikke længere være omfattet af EU’s regler. Det kan især få betydning for de mange danskere, som handler i britiske netbutikker.

Gå til Platformes dataindsamling bekymrer danskerne

23. november 2020

De digitale platforme indsamler store mængder data om deres brugere. Dataindsamlingen medfører fordele for forbrugerne, men skaber også udfordringer for konkurrencen og vækker bekymring hos mange danskere. Det fremgår af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens artikel ”Digitale platformes indsamling af brugerdata”. Artiklen bygger blandt andet på analyser af platforme som Google, Amazon og Apple App Store, og den er godkendt af Konkurrencerådet.

Gå til Tid til at købe årets julegaver - det skal du være opmærksom på

17. november 2020

Julen og årets gaveindkøb nærmer sig, og så er det en god idé at have styr på reglerne for at bytte, gavekort og forsendelse. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet svarene på en række typiske spørgsmål om forbrugerrettigheder ved julegaveindkøb.

Gå til Komplekse finansielle markeder skaber loyale forbrugere

05. november 2020

Det kan være svært at gennemskue, om det kan betale sig at skifte bank, investeringsforening eller realkreditinstitut. Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan forbrugerne få råd om, hvordan de skifter udbyder.

Gå til Få forsøger at presse prisen på babyudstyret

29. oktober 2020

Der skal oftest købes meget udstyr, når en lille ny kommer til verden, men kun hver fjerde af os forsøger at få en bedre pris på babyudstyret. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. I mange tilfælde kan det betale sig at forhandle om prisen.

Gå til Midtjylland: Over 300.000 husstande kan vælge mellem flere bredbånds- og tv-udbydere

20. oktober 2020

Over 300.000 husstande i Midtjylland, som Eniig har lagt fibernet hos, får nu mulighed for at vælge mellem flere leverandører. Det sker, efter Eniig har åbnet sit net for konkurrenter. Åbningen sker desuden som følge af konkurrencemyndighedernes godkendelse af sammenlægningen af Eniig og SE.

Gå til Flere accepterer håndværkernes tilbud uden at forhandle

19. oktober 2020

Selvom det ofte kan betale sig at prøve at få en bedre pris eller ydelse hos håndværkeren, er det blot 23 procent af forbrugerne, der gør forsøget. Det viser en ny forbrugerrundspørge fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. For fem år siden var tallet 38 procent.

Gå til Autoværksteder har lidt for loyale kunder

05. oktober 2020

Knap tre ud af fire forbrugere kører til samme autoværksted igen og igen uden at tjekke, om andre kan levere noget bedre. Primært fordi de er tilfredse med værkstedet. Mange har også et ønske om at bruge et autoriseret værksted. Det viser en rundspørge blandt forbrugere foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Forbrugerne går efter bæredygtige produkter

29. september 2020

Bæredygtighed har betydning for danskerne, når de køber hårde hvidevarer og babyudstyr, viser en ny rundspørge udført for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Dermed kan bæredygtighed få en vigtig rolle i konkurrencen om kunderne.

Gå til Indsats mod ulovlige gebyrer på betalinger

23. september 2020

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har inviteret relevante aktører til et møde i oktober om udfordringerne med, at en del forretninger ulovligt har opkrævet gebyrer, når der betales med mobile løsninger som for eksempel Apple Pay og Google Pay. Styrelsen har truffet afgørelse i mere end 20 sager herom.

Tilmeld dig nyheder

og få gode råd og ny viden inden for forbrugerområdet

Pressekontakt

Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98