Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra Forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

 

Ny lov fjerner gebyrer på betalingskort

13. december 2017

Efter nytår forsvinder alle gebyrer på de mest almindelige betalingskort. Forbrugerne kan med fordel undersøge, om de fremover kan få rabatter, bonusser og andre fordele ved at bruge et bestemt kort. Generelt kan den nye betalingslov betyde nye tider på betalingsmarkedet i Danmark.

Virksomheder må ikke løbe fra aftaler om tilbagebetaling

13. december 2017

December måneds Firmatjek byder på to sager, hvor virksomhederne ikke har betalt penge tilbage til forbrugerne, selvom der var indgået en bindende aftale om det. Firmatjek er Nævnenes Hus’ liste med virksomheder, der ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser.

Gavebytte og udsalg - her er reglerne

11. december 2017

Det er snart jul, og derefter starter årets bytte- og udsalgsræs. Vær opmærksom på byttereglerne, der er forskellige, og husk, at du ikke mister dine forbrugerrettigheder, selvom varen er på udsalg. Sådan lyder rådene fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Manglende serviceeftersyn på leaset bil kostede forbrugeren dyrt

29. november 2017

Det koster en forbruger 5.300 kroner, at hun ikke havde afholdt serviceeftersyn for sin leasingbil, selvom det fremgik af kontrakten, at hun skulle. Sæt dig ind i vilkårene, når du indgår en aftale. Sådan lyder Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens råd til forbrugerne efter en afgørelse i Pengeinstitutankenævnet.

Her er de gode råd om køb af julegaver

08. november 2017

Hvad er reglerne for at bytte julegaver? Hvor lang tid er et gavekort gyldigt? Og hvad er de gode råd ved køb af gaver på nettet? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet fem guides med gode råd til årets køb af julegaver og til bytte- og udsalgsræset, der følger i kølvandet.

Drømmeboliger ender som forsikringssager

08. november 2017

Siden 2012 er salget af enfamiliehuse og ejerlejligheder steget med knap 40 procent. For nogle ender drømmeboligen dog som en forsikringssag, viser tal fra Ankenævnet for Forsikring. Hver sjette klagesag i bunken handlede sidste år om ejerskifteforsikringer svarende til over 200 sager. Sæt dig godt ind i tilstandsrapport og forsikringsvilkår, lyder rådet til forbrugerne.

Renseri igen på Firmatjek

11. oktober 2017

Et renseri og tre flyttefirmaer er blandt de ni virksomheder på oktober måneds Firmatjek. Firmatjek er Nævnenes Hus’ liste med virksomheder, der ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser.

Forbrugere får misbrugt betalingskort på natklubber i udlandet

05. oktober 2017

Pengeinstitutankenævnet afviser flere sager, hvor forbrugere klager over, at de har fået trukket meget store beløb i forbindelse med natklubbesøg i udlandet. Pas særlig godt på dit betalingskort, hvis du tager det med ud i nattelivet, lyder rådet til forbrugerne.

Dyrt at kontakte elektriker ved strømsvigt

15. september 2017

Kontakt altid elselskabet, hvis strømmen går, og giv det mulighed for at løse problemet. Sådan lyder rådet til forbrugerne efter tre afgørelser i Ankenævnet på Energiområdet. Her blev det dyrt for forbrugerne, at de i stedet kontaktede en elektriker.

Virksomheder indtager loppemarkederne

11. september 2017

Siden 2009 er virksomhedernes salg af stof, beklædning og sko på markeder og stadepladser næsten tredoblet. Selvom skoene er købt hos en virksomhed på et loppemarked, går forbrugernes rettigheder ikke tabt, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der råder forbrugerne til at få virksomhedens kontaktoplysninger og en kvittering på købet.