Skip navigation

Nyheder

 

Her kan du se alle nyheder fra forbrug.dk. De er sorteret, så de nyeste ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter nyheder om specifikke emner.

 

Gå til Guide: Undgå chokregninger på forårets udlandsrejser

26. april 2022

Gennem tiden er flere forbrugere kommet i klemme, fordi de ikke har haft styr på regler og vilkår i deres mobilabonnement, da de rejste til udlandet. Det viser afgørelser fra Teleankenævnet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen guider dig til, hvad du skal være opmærksom på.

Gå til Mange forbrugere har ikke styr på deres abonnementer

03. april 2022

Mere end hver femte forbruger betaler for et abonnement, de ikke bruger eller ikke får nok ud af, viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Samtidig viser styrelsens analyse af betalingsdata fra 117.000 forskellige abonnementer, at langt flere opsiger deres abonnement, når de aktivt skal tage stilling til betalingen.

Gå til Forbrugere hæfter selv for udskudte fester

24. februar 2022

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme har afgjort to sager, hvor forbrugere har ønsket at udskyde henholdsvis et bryllup og en familiefest som følge af coronasituationen. Forbrugerne har ikke fået medhold i, at de har krav på at få deres penge tilbage.

Gå til Forbrugere taber sager om falske pakkebeskeder

03. februar 2022

Det finansielle ankenævn har afgjort, at to forbrugere hæfter for 8.000 kroner hver, efter at de blev franarret flere tusinde kroner. Forbrugerne havde klikket på et link i en falsk besked og via deres NemID-app godkendt betaling for det, de troede, var porto.

Gå til Coronarestriktioner giver usikkerhed om rejser før afgang

19. januar 2022

Krav om en negativ PCR-test, der er mindre end 48 timer gammel, kan gøre rejsen usikker helt frem til afrejsetidspunktet. Skirejsende til Østrig har for nylig oplevet nye restriktioner med kort varsel, og det samme kan gælde andre lande. Forbruger Europa og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen beskriver her, hvilket ansvar og hvilke rettigheder der gælder for de rejselystne danskere.

Gå til Ny købelov beskytter ved køb af digitale produkter

20. december 2021

Ved årsskiftet træder nye regler i købeloven i kraft. Som noget nyt indeholder købeloven regler om levering af digitalt indhold og digitale tjenester. Derudover forlænges den såkaldte formodningsregel som udgangspunkt til ét år. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen guider dig gennem de nye regler.

Gå til Guide: COVID-19-restriktioner og rettigheder på rejsen

14. december 2021

Coronasmitten er i flere europæiske lande stigende, og det kan påvirke danskernes rejseplaner. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen beskriver her, hvad de rejselystne særligt skal være opmærksomme på. Desuden gives et overblik over væsentlige ankenævnsafgørelser om COVID-19 og rejser, som har fået betydning for forbrugernes rettigheder.

Gå til Guide: Styr på julens gavekort?

16. november 2021

Det kan betale sig at have styr på frister og vilkår, hvis du får et gavekort eller værdibevis til jul. Det viser flere afgørelser fra Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har her samlet information om dine rettigheder, hvis der ligger et gavekort under juletræet.

Gå til Guide: Køb af julegaver – her er de gode råd

11. november 2021

Det er snart tid til årets julegaveindkøb. Vi har her samlet information om byttereglerne, når gaven er købt på henholdsvis nettet eller i en fysisk butik. Du får også gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis der er ventetid på varen.

Gå til Forbruger havde ikke krav på gratis etablering af fibernet

28. oktober 2021

Det kan betale sig at være opmærksom på eventuelle forbehold, før du accepterer et tilbud om etablering af fibernet. Det viser en ny afgørelse fra Teleankenævnet. Her fik forbrugeren ikke medhold i, at han havde krav på gratis etablering af fibernet, fordi det viste sig, at installationen på forbrugerens adresse ikke levede op til kravene i aftalevilkårene.