Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til Hvor mange forsøg har sælger til at bringe varen i orden?

Som udgangspunkt har en sælger 1-2 forsøg til at reparere en fejl, når fejlen er sælgerens ansvar. I en række tilfælde kan sælgeren dog få mulighed for flere forsøg.

Gå til Reparation og ombytning uden udgift for forbrugeren

Når en vare har en fejl, som sælgeren er ansvarlig for, skal reparationen eller ombytningen være uden udgift og uden væsentlig ulempe for forbrugeren.

Gå til Sælger henviser til producent eller importør

Du kan komme ud for, at sælgeren henviser dig til importøren eller producenten, når du vil klage over en vare. Som udgangspunkt må sælgeren ikke afvise din klage.

Gå til Afhjælpning: Når sælger skal reparere eller ombytte

Når en sælger skal afhjælpe en mangel, er det begrænset, hvor lang tid der må gå med at reparere eller ombytte til en ny vare, og hvor mange forsøg sælgeren har.

Gå til Aftaleloven

Aftaleloven regulerer, hvornår og hvordan en aftale bliver indgået og bliver bindende, og den indeholder særlige forbrugerbeskyttende paragraffer.

Gå til Betalingsfrister - regninger

”Pengegæld er bringegæld”. Det betyder, at du selv aktivt skal sørge for at betale dine regninger/faktura til tiden, uanset om du har modtaget et girokort eller ej.

Gå til Bevisbyrde

Du kan risikere at blive uenig med sælgeren om, hvorvidt fejlen på den vare, du har købt, er en mangel efter købeloven, eller om du selv er skyld i skaden.

Gå til Bon eller kvittering

Bon eller kvittering er dit bevis for, at du har købt en vare. Du skal bruge din bon, hvis du vil klage over varen eller bruge en eventuel fortrydelsesret.

Gå til Brugeranmeldelser

En virksomhed må gerne opfordre dig til at skrive en brugeranmeldelse, medmindre at du udtrykkeligt har frabedt dig henvendelser fra virksomheden.

Gå til Brugsanvisninger og manualer

Der skal følge en brugsanvisning eller manual med varen, hvis det er nødvendigt. Du har krav på at få de nødvendige oplysninger om fx brug og vedligehold.