Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til Skat, håndværkerfradrag og deleøkonomi

Det kan være både nemt og sjovt at indgå i deleøkonomi. Dog skal du kende nogle enkelte regler om for eksempel skat for at undgå problemer. Læs mere her.

Gå til Forsikring og deleøkonomi

Idet udbyderen af en deleøkonomisk tjeneste er en anden privatperson, kan du ikke forvente, at han eller hun er forsikret, ligesom en virksomhed er.

Gå til Måltidskasser

Tjek vilkårene for abonnementet på måltidskassen. Vær desuden opmærksom på, at du som udgangspunkt ikke har fortrydelsesret, når du køber fødevarer på nettet.

Gå til Fortrydelsesret ved køb af ydelser

Du har 14 dages fortrydelsesfrist, når du bestiller en ydelse på nettet, fx et mobilabonnement. Fristen løber fra den dag, aftalen blev indgået.

Gå til Sådan klager du over køb på nettet

Du skal altid først henvende dig dér, hvor du har handlet, hvis der viser sig at være fejl ved varen, eller hvis der opstår problemer i forbindelse med købet.

Gå til Betalingskort og fjernsalg

Når du handler på nettet eller over telefon, skal du som regel oplyse dit kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre. Du har flere muligheder, hvis der opstår problemer.

Gå til Guide: Tjek, hvem du handler med

En seriøs netbutik vil normalt lægge en række oplysninger om sig selv på sin hjemmeside. Kan du ikke finde oplysningerne, så overvej, om du vil handle med butikken.

Gå til Elektronik – typiske fejl

Elektroniske produkter, fx mobiltelefoner og computere, går nemt i stykker, hvis du ikke passer på dem. Her kan du læse om de typiske fejl, og hvordan du undgår dem.

Gå til Køb af elektronik – mobiltelefon, tv eller computer

Skal du købe nyt tv, computer eller mobil? Vi har samlet gode råd om køb af elektronik. Gør fx op med dig selv, om produktet skal købes på nettet eller i en butik.