Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til Møbler og fortrydelsesret

Kan du fortryde købet af din nye sofa, dit nye bord eller den nye stol? Her kan du læse mere om reglerne, hvis du vil returnere eller bytte møblet.

Gå til Møbler til nedsatte priser

Køber du et møbel, der er nedsat i pris på grund af en fejl, skal butikken oplyse dig om, hvilke fejl og mangler der eventuelt har medført et nedslag i prisen.

Gå til Boligsalg via ejendomsmægler

Tjek, om der er afvigelser i standardkontrakten, inden du indgår en aftale med ejendomsmægler. Overvej også, om du selv kan stå for nogle af opgaverne.

Gå til Energimærkning af din bolig

Du har pligt til at få energimærket din bolig, hvis du skal sælge den, og boligen er over 60 kvadratmeter. Vurderingen skal foretages af et energimærkningsfirma.

Gå til Oplysninger om realkreditlånet

Du har krav på at få en række oplysninger fra realkreditinstituttet, før du indgår aftale om et lån. Det giver dig mulighed for at sammenligne lånetilbud.

Gå til Skift af realkreditinstitut

Du betaler nogenlunde de samme skifteomkostninger uafhængigt af, om du skifter realkreditinstitut eller omlægger dit lån hos dit nuværende realkreditselskab.

Gå til Lån i friværdi

Skal du bygge nyt køkken eller lave andre forbedringer i din bolig, kan du vælge at tage et såkaldt tillægslån, der er et ekstra lån i din friværdi.

Gå til Vil du omlægge dit realkreditlån?

Du kan muligvis spare penge ved at omlægge (konvertere) dit realkreditlån. Hold derfor løbende øje med renter og kurser. Spørg fx jævnligt din bank.

Gå til Klager over deleøkonomi

Når du har købt en deleøkonomisk tjeneste af en anden privatperson, kan du ikke få en klage behandlet i et ankenævn, hvis der senere opstår problemer.