Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til Guide: Sæt kodeord til forud for hvert køb i Google Play

Hos Google Play har du mulighed for at begrænse køb af apps og tilkøb i apps. Det kan du gøre ved at indstille mobilen til at kræve kodeord forud for et køb. Følg denne guide.

Gå til Håndværkerarbejde – forsinkelser, fejl og skader

Her kan du læse mere om dine rettigheder, og hvad du kan gøre, hvis håndværkerarbejdet er forsinket, eller hvis der opstår fejl eller skader ved håndværkerarbejdet.

Gå til Håndværkerarbejde: Tilbud, overslag, maksimumpris eller efter regning?

Et tilbud fra håndværkeren er bindende, mens et overslag er en anslået cirkapris på, hvad det vil koste at udføre opgaven. Tjek, om det koster noget at få et tilbud.

Gå til Køb af byggematerialer - dine rettigheder

Har du købt byggematerialerne i et byggemarked, skal du klage dér. Har håndværkeren skaffet materialerne, er håndværkeren ansvarlig for fejl og mangler.

Gå til Klager over håndværkeren - sådan gør du

Klag til håndværkeren hurtigst muligt, når du opdager et problem. Er du for længe om at klage, kan du miste dine rettigheder på grund af passivitet.

Gå til Skift af elmåler – det skal du være opmærksom på

Alle elkunder i Danmark skal inden udgangen af 2020 have fjernaflæste elmålere. Her kan du blive klogere på, hvad det betyder for dig, og hvad du konkret skal gøre.

Gå til Elregninger: Flytning og klager

Se, hvad du skal være opmærksom på, hvis du flytter til ny bopæl eller vil klage over din elforsyning. Læs også om bindingsperioder på elaftalen.

Gå til Ingen strøm - hvad gør du?

Læs her om, hvad du skal gøre, hvis strømmen pludseligt går, eller hvis elselskabet lukker for strømmen.

Gå til Elselskabers markedsføring

Der er grænser for, hvad elselskabet må og ikke må, når det kontakter dig med tilbud på mail, telefon eller via brev. Her kan du læse mere om reglerne for fx telefonsalg.

Gå til Flyttefirma eller flyt selv?

Der er flere forskellige måder at flytte på. Du kan blandt andet overveje, om du vil have professionel hjælp, eller om du vil klare flytningen helt selv.