Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til FAKTAARK: Dit realkreditlån er også til forhandling

Forbrugerne kan ofte høste en bedre pris eller ydelse ved at skifte realkreditselskab. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har undersøgt forbrugernes skifteadfærd på 13 markeder.

Gå til FAKTAARK: Få bilejere forhandler med mekanikeren

Kun omkring hver fjerde bilejer forsøger at få en bedre pris eller ydelse, når den firhjulede skal på autoværksted. Men det giver ofte bid, hvis man prøver. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har undersøgt forbrugernes skifteadfærd på 13 markeder.

Gå til FAKTAARK: Få forhandler om prisen på babyudstyr

Det er dyrt at få børn, men kun lidt mere end hver femte af os forsøger at forhandle om prisen, når vi køber babyudstyr. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har undersøgt forbrugernes skifteadfærd på 13 markeder.

Gå til FAKTAARK: Få udfordrer rejsebureauet på prisen

Kun omkring hver syvende prøver at forhandle prisen på rejsen ned, når de skal på ferie. Men det lykkes ofte for dem, der prøver. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har undersøgt forbrugernes skifteadfærd på 13 markeder.

Gå til FAKTAARK: Spar penge på at skifte bilforsikring

Mere end 90 procent af dem, der flytter deres bilforsikring til et nyt selskab, får en bedre pris eller ydelse ud af det. Men kun omkring hver femte af os gør det. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har undersøgt forbrugernes skifteadfærd på 13 markeder.

Gå til FAKTAARK: Vi er trofaste over for tandlægen

Vi vender ofte tilbage til den samme tandlæge som sidst, og samtidigt er det kun få af os, der forsøger at få en bedre pris eller ydelse, når tænderne skal undersøges. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har undersøgt forbrugernes skifteadfærd på 13 markeder.

Gå til FAKTAARK: Vi får ofte en lavere pris på den nye vaskemaskine

Over halvdelen af os har prøvet på at opnå en bedre pris på det nye køleskab eller vaskemaskinen. Og vores bestræbelser giver næsten altid gevinst. Det viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har undersøgt forbrugernes skifteadfærd på 13 markeder.

Gå til Sådan tjekker du den brugte bil

Du kan slippe for muligt besvær ved at tjekke, at den brugte bil er, som sælger har lovet mundtligt og i annoncer. Tjek fx også bilens registreringsattest.

Gå til Tjek bilens slutseddel

Slutsedlen er en bindende aftale om køb af den brugte bil, og der er ingen fortrydelsesret, når du først har skrevet under. Tjek oplysningerne, før du skriver under.

Gå til Klager over brugte biler

Når du køber en brugt bil, vil den være slidt og have skavanker afhængigt af bilens alder, hvor langt den har kørt, og hvordan den har været brugt.