Skip navigation

Artikler

 

Her kan du se de nyeste artikler på forbrug.dk. De er sorteret, så de senest opdaterede ligger øverst, men du kan bruge søgefeltet, hvis du leder efter artikler om specifikke emner.

 

Gå til Undersøgelsespligt

Du har ikke pligt til at undersøge varen før købet. Sælgeren kan derfor ikke afvise en klage med, at du kunne have opdaget fejlen, hvis du havde undersøgt varen.

Gå til Varen bliver skadet eller stjålet

Det er sælgers ansvar, hvis varen forsvinder eller bliver skadet, før du får den leveret. Sker det efter leveringen, skal sælger kun betale, hvis det er hans skyld.

Gå til ÅOP - hvad er det?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og dækker over den samlede årlige udgift ved et lån opgjort som en procentdel af lånebeløbet.

Gå til Det lille forbrugerleksikon

Garanti, reklamationsret, fortrydelsesfrist, returret og tilgodebevis. Her får du en kort forklaring på nogle af de ord, du støder på som forbruger.

Gå til Oplysningspligt i butikker

Også almindelige, fysiske butikker kan have pligt til at give dig en række oplysninger om varen eller ydelsen, hvis de ikke umiddelbart fremgår af sammenhængen.

Gå til Når kæledyret bliver sygt

Du kan frit vælge dyrlæge i Danmark. Er der behov for det, kan dit dyr blive sendt videre til en klinik eller et dyrehospital, hvor de er specialister.

Gå til Klager over kæledyr og dyrlæger

Viser det sig, at der er noget galt med dit kæledyr, fx din hund eller kat, skal du altid klage til sælgeren først. Gem dokumentation for din klage.

Gå til Misbrug af dit betalingskort

Det er som udgangspunkt udstederen af dit betalingskort, der hæfter ved andres misbrug af det. Du kan i nogle tilfælde skulle betale en del af misbruget selv.

Gå til Betalingskort med på rejsen

Ved rejser i udlandet er det en god idé at være ekstra opmærksom, når du bruger dit betalingskort. Her er syv huskeregler, når du har betalingskort med på ferien.

Gå til Charge back

Ved ”charge back” fører banken penge, der er hævet på dit betalingskort, tilbage til din konto. Det kan du fx have krav på, hvis varen ikke kommer frem.